Uns 350 ‘urban sketchers’ es reuneixen per dibuixar i divulgar la Seu Vella

En aquesta edició celebrada al Turó de la Seu Vella s'ha batut el rècord de participants registrat en les anteriors edicions

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Imatge cedida

El Turó de la Seu Vella s’ha omplert avui d’’urban sketchers’, moviment de dibuixants urbans, que comparteixen la seva obra a internet i que ha celebrat a Lleida la IV Trobada de Catalunya, aplegant uns 350 participants.

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha saludat al migdia els dibuixants, que en aquesta edició han batut el rècord de participants registrat en les anteriors edicions (al voltant d’uns 200, de mitjana), i ha agraït que hagin escollit el Turó de la Seu Vella per organitzar la seva trobada anual, ja que la divulgació que puguin fer del conjunt monumental lleidatà a internet amb les seves creacions artístiques, serviran per recolzar la Candidatura de Patrimoni Mundial de la Unesco.

Els Urban Sketchers és un moviment que es dóna a escala internacional, una comunitat global que practica el dibuix en directe de ciutats i pobles, plasmant des d’arquitectura a escenes generals de carrer, actes culturals, etcètera. Són gent que comparteixen l’afecció artística a les xarxes socials, tenint així l’oportunitat de conèixer el treball de dibuixants d’arreu del món al mateix temps de poder compartir comentaris amb milers de persones.

Des del 2016, aquests grups es reuneixen anualment per organitzar una activitat col·lectiva que anomenem “Trobada USk Catalunya”. Ja se n’han celebrat tres edicions i l’èxit de convocatòria ha estat molt bo, encara que la d’enguany ha superat totes les expectatives.

Tota l’activitat d’Urban Sketchers es porta a terme de forma desinteressada i, gràcies al suport de patrocinadors i entitats cíviques, socials i culturals.