Unes ‘festes transversals’ amb els Amics de les Arts, Andrea Motis i Fórmula V

  Les Festes Majors arrancaran divendres 10 d'agost i s'allargaran fins diumenge 19

  «Unes festes majors per a tothom, al màxim de participatives i gratuïtes». Així defineix l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, les Festes Majors del 2018, que arrancaran divendres 10 d’agost i s’allargaran fins diumenge 19. «Són unes festes transversals, que garanteixen que tothom tingui possibilitats per gaudir-les», diu l’alcalde, tot destacant que «hi ha activitats per a joves, per a gent gran, per a xiquets, per a aquells que els hi agraden els actes taurins, per a qui prefereix concerts de música, entre d’altres». «Continuem així amb el model de festes que vam implementar en el moment d’assumir el govern de la ciutat,
  apostant per concerts amb grups de primera línia, per fer que les festes siguin pràcticament totes d’accés gratuït i per ampliar l’oferta amb més diversitat», recorda l’alcalde, «i és per això que actualment invertim en festes 50.000 euros més que abans (263.000 euros en festes i 75.000 euros en actes taurins)». «És una inversió perquè fer unes festes així també reverteix sobre l’activitat econòmica del municipi, atraient gent de fora del municipi, que consumeix a la ciutat», assegura Tomàs.

  El concert d’Andrea Motis & Joan Chamorro Quartet a la plaça de l’Ajuntament el 10 d’agost; el d’Èric Vinaixa i els Amics de les Arts al pavelló 1 d’Octure el 15 d’agost, el de Fórmula V per al dissabte 18, també al pavelló o el de Roba Estesa, el 19, al pàrquing de les antigues piscines per tancar festes són alguns dels plats musicals forts d’aquestes nits de festes, que no obliden tampoc les nits de ball amb diferents orquestres de referència, l’actuació de 80 Principales o una Festa 70-80-90 en benefici de l’Associació de Familiars de Malats d’Alzheimer i l’Associació TDAH.

  La plaça de l’Ajuntament tornarà a ser un dels espais de referència de les propostes musicals per a les tardes de Festes. A més del concert d’Andrea Motis (divendres 10), el pregó de Festes i presentació de les pubilles (dissabte 11 – amb la recuperació d’una gran mascletada d’inici de festes en acabar el pregó) o el concert de bandes (el dimarts 14 – que un any més serà retransmès en directe per la Xarxa de Televisions Locals), en aquest espai també s’ha programat el concert acústic de Halldor Mar, presentador del programa Katalonski de TV3 (diumenge 12), la primera trobada de cantadors ciutat d’Amposta: la dona cantadora (dilluns 13), la X Trobada de grups de jota; Amposta Jota Viva 2018 (dijous 16) o el concert Dixie Debbie Palfreyman & Friends (dissabte 18), una activitat inclosa dins el Festival Internacional Ebre Terra de Vent.

  Zona jove
  Una altra de les novetats del programa de festes d’enguany serà la gratuïtat de les festes de la Zona jove, llevat dos dies (la Festa de l’Aigua, del dia 10 d’agost, i el Festival Remember Techno, del dimarts 14 d’agost).

  Activitats infantils
  «Pensant amb una oferta per a famílies, també hem programat fins a 9 activitats infantils a diferents punts de la ciutat», afegeix el regidor de Mitjans de Comunicació i Festes, Ramon Bel. «Són propostes de qualitat i n’hi ha pràcticament una cada dia», apunta.

  Actes taurins
  Quant als actes taurins, el regidor responsable de bous, Marc Fornós, assenyala que s’ha mantingut una estructura similar a la de l’any passat. Una de les principals novetats és que l’encierro dels migdies es farà al carrer Barcelona i el bou de l’embolat del primer dia, també al carrer Barcelona i al carrer Alacant, des de l’alçada del carrer Toledo fins al carrer Sant Domènech.