Unes 200 persones acompanyen l’home agredit per portar un llaç groc a presentar la denúncia

    Els manifestants concentrats en suport als joves d’Altsasu han acompanyat Josep Aldabó, l’home de 65 anys agredit ahir a Lleida per portar un llaç groc, a presentar la denúncia davant la comissaria del Mossos d’Esquadra

    Unes 200 persones s’han concentrat aquesta tarda a la plaça Ricard Vinyes de Lleida, convocades per una trentena d’entitats, en suport als joves empresonats d’Altsasu, sota el lema “Això no és justícia”. La manifestació ha avançat fins la comissaria del Mossos d’Esquadra per acompanyar Josep Aldabó, l’home de 65 anys agredit ahir a Lleida per portar un llaç groc, a presentar la denúncia davant la comissaria.

    La concentració ha estat convocada per una trentena d’entitats sota el lema “Això no és justícia” per exigir l’alliberament dels joves d’Altsasu. En aquesta han intervingut Simeó Miquel Roé, membre d’Advocacia Per La Democràcia, i Josep Aldabó, l’home agredit per un grup de joves ahir al matí a la plaça Ricard Vinyes per portar un llaç groc. L’advocat considera que “si la gent i les entitats afirmen que això no és justícia, és obligació de l’advocacia ser presents en aquesta causa” i que “s’està degradant d’una manera alarmant el sentit de justícia”. Un cop concloses les intervencions, la manifestació ha avançat fins la comissaria dels Mossos d’Esquadra per acompanyar Josep Aldabó a interposar la denúncia contra els seus agressors.

    Josep Aldabó ha agraït públicament el suport mostrat per la comitiva i per altres persones durant aquest dies, remarcant que “no m’han agredit només ami, sinó a tots els catalans, catalanes i gent de bé”. “És un motiu d’alegria veure que la gent també s’hi considera afectada davant aquestes agressions i mostren el seu rebuig davant aquestes lamentables situacions”, diu la víctima. Aldabó reclama també “que tots els polítics, sobretot els lleidatans, s’han d’unir a la causa per evitar que aquests episodis es tornin a repetir”. En aquest sentit, demana als responsables polítics que davant episodis com el viscut ahir “deixin de banda qualsevol ideologia i que facin tot el possible perquè això no torni a passar” i que fins i tot actuïn també com a part acusadora. “És una situació intolerable, ja que, independentment del pensament de cadascú, l’expressió i la llibertat són un dret digne d’exercir per tothom, i així ho marca la constitució, tant catalana com espanyola”, conclou Aldabó. Aquest ha formalitzat la denúncia incloent l’informe mèdic expedit arran de les lesions i també ha estat acompanyat pel seu advocat i per la presidenta d’ANC Lleida, Rosa Burrell, també víctima d’una agressió durant un acte de l’entitat sobiranista fa una setmana.