Una vuitena de manifestants reclamen una república efectiva a Tarragona

    Els manifestants demanen la llibertat pels presos i criden a la desobediència en l'aniversari de la proclamació de la independència

    Una vuitantena de persones s’han manifestat aquest dissabte al vespre a Tarragona per reclamar que es faci efectiva la república. En la protesta, convocada pel CDR tarragoní coincidint amb el primer aniversari de la proclamació d’independència, els manifestants han tallat l’Imperial Tarraco i la Rambla. “La nostra intenció és reivindicar la validesa de l’1-Octubre, l’obertura d’un procés constituent i apostem clarament per a la desobediència com l’única arma que té el nostre poble per implantar la república”, ha expressat Albert Bages, un dels manifestants. Durant la marxa, han demanat l’alliberament dels presos i han cridat consignes a favor de la independència.
    La manifestació s’ha iniciat davant de la Subdelegació del govern espanyol i ha recorregut la Rambla tarragonina fins a la delegació de la Generalitat, on els organitzadors han llegit un manifest. Durant la protesta, els manifestants han cridat consignes com “ni un pas enrere”, “som república”, “vam votar i vam guanyar”, així com “és dictadura, no justícia”.

    D’altra banda, un dels participants en la protesta, l’Albert Bages, ha criticat que el govern català continuí amb “l’autonomisme”. “És incomprensible que el mateix dia que ells van suspendre la seva pròpia declaració no estiguin ni tant sols disposats a fer un acte solemne”, ha argumentat Bages. Per la seva part, l’Agnès Munté, una altra manifestant, ha considerat que “volem la república, no demà ni demà passat, sinó que la volem ara”.

    La mobilització, que s’ha allargat una hora, ha culminat amb el Cant dels Segadors i amb crits a favor de la república.