Una ruta ciclista dona a conèixer sis masos amb interès històric i patrimonial

  Aquest projecte ha estat possible gràcies a les propostes aprovades en el marc de Reus, Capital de la Cultura Catalana

  La Regidoria de Cultura i l’entitat Bicicamp han presentat aquest dilluns una nova ruta per camins del terme municipal que dona a conèixer sis masos d’interès històric i patrimonial. L’itinerari, de 17 quilòmetres, forma part del projecte Cop de Pedal, a través del qual Bicicamp proposa descobrir itineraris d’interès cultural per realitzar en bicicleta i pensats per a públic general. La primera proposta es presentarà el dia 1 de juliol amb inici a Mas Miarnau i final a Mas Iglesias i recorre els masos de la zona llevant de la ciutat. Aquest projecte té el suport d’Elring Klinger i ha estat possible gràcies a les propostes aprovades en el marc de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017.

  Tal i com ha recordat la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017 va aprovar el projecte Cop de Pedal conjuntament amb l’entitat Bicicamp. Tot i aprovar-se el 2017, ara s’ha fet realitat després d’uns mesos de treballar-se conjuntament i gràcies al patrocini de l’empresa amb seu a Reus Elring Klinger.

  El portaveu de Bicicamp, Josep Maria Galofre, ha explicat que aquest diumenge, 1 de juliol, es presentarà la nova ruta, que es clourà al migdia a l’últim dels masos que es visitaran, l’equipament municipal Mas Iglesias, on s’oferirà un vermut musical als participants amb el conjunt Garbuix, amb motiu de Reus Ciutat de la Música 2018.
  L’itinerari Els masos del terme – zona llevant, del projecte Cop de Pedal, confegeix el recorregut següent: Mas Miarnau, Mas Sabater, Mas del Burgar, Mas de la Condesa, Mas Abelló i Mas Iglesias.

  Des de Bicicamp es té la intenció de presentar la pròxima tardor el següent dels itineraris, que recollirà diferents indrets d’interès patrimonial de la zona sud del municipi. En un futur s’editaran altres guies corresponents a més itineraris que connectaran altres camins i zones del terme de Reus. Aquests recorreguts estan pensats per poder-se realitzar en grup o bé de manera individual i lliure.