Una cuidadora estafa 9.000 € a dos ancians

Abusant de la seva posició de confiança la dona investigada es va apoderar de les seves targetes bancàries i va extreure diners del caixer automàtic

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La Guàrdia Civil ha investigat a una dona de 54 anys, sense antecedents policials, per presumptament haver estafat 9.000 euros a les dues persones a les quals cuidava en un poble de la comarca de Loja, a Granada.

Segons ha informat la Guàrdia Civil en una nota de premsa, suposadament “abusant de la seva posició de confiança la dona investigada es va apoderar de les seves targetes bancàries i va extreure diners del caixer automàtic de la localitat i va fer compres amb elles”.

La primera víctima va denunciar el passat dia 11 de març en l’aquarterament de la Guàrdia Civil que algú “havia utilitzat fraudulentament la seva targeta bancària i havia extret del caixer 400 euros“.

En la recerca posterior, la Guàrdia Civil va seguir la pista dels diners i va esbrinar que va haver-hi altres extraccions fraudulentes anteriors amb la targeta de la denunciant de fins a 3.500 euros i que “la persona que va extreure aquests diners del caixer automàtic va ser la dona ara investigada”.

Quan els agents de la Guàrdia Civil van identificar a la sospitosa, van registrar la seva bossa i van trobar dins altres targetes bancàries, entre elles les d’un ancià al qual també cuidava en la localitat i amb la qual havia aconseguit estafar-li 5 700 euros.

Aquest ancià desconeixia que li havien sostret la seva targeta bancària. Va saber per la Guàrdia Civil que havia estat la dona que cuidava d’ell la que, “abusant de la seva confiança, li havia agafat la seva targeta de la cartera i li havia estafat aquesta quantitat de diners”.

L’Institut Armat continua investigant la resta de les targetes trobades en la bossa de la investigada. De fet, una de les targetes que estava en la seva poder és d’un tercer ancià al qual atén de forma regular al poble.

No obstant això, aquest home va anul·lar la targeta immediatament després de descobrir que li havia desaparegut i la investigada no va aconseguir cap botí, per la qual cosa no ha volgut denunciar.