Una avaria elèctrica deixa sense subministrament elèctric zones de Canillo i Encamp

    L'afectació ha durat prop d'una hora

    Una avaria a un transformador de l’Estació transformadora i repartidora (ETR) de Ransol ha  provocat una afectació al subministrament elèctric de diferents zones de les parròquies de  Canillo i Encamp aquest dimecres a les 8.57 hores. L’avaria ha afectat 5.580 clients, que han anat  recuperant el servei esglaonadament. A les 9.47 hores el servei estava completament restablert. 

    Un cop garantit el subministrament s’investiguen ara les causes de l’avaria del transformador,  que havia rebut tota la càrrega d’un altre transformador (també de l’ETR de Ransol) sobre el  qual es duien a terme uns treballs programats, com es fa habitualment.  

    Tot i que la incidència ha afectat especialment la parròquia de Canillo i la zona de Grau Roig, així  com alguns altres clients d’Encamp i els Cortals, el servei s’ha pogut recuperar basculant les línies  afectades cap a les ETR d’Encamp i Grau Roig. 

    Malgrat que aquesta avaria ha provocat un tall important de subministrament, el temps mig de  tall per client a Andorra s’ha situat els darrers anys a nivells molt baixos. De fet, l’indicador TIEPI  (temps d’interrupció equivalent de la potència instal·lada), un índex que mesura la qualitat de  la continuïtat del servei tenint en compte la mitjana de temps de tall per client en funció de la  potència contractada i del volum global de clients, va ser el 2020 de 6,18 minuts i el 2021 se  situa fins a la data al voltant dels 3 minuts (sense tenir en compte l’última avaria).