Un incendi en una empresa al Polígon Entrevies de Tarragona obliga a activar el pla de risc químic

  Imatge de l'incendi a Miasa. Foto: Bombers

  Un incendi a l’empresa Miasa Logística, dedicada a l’emmagatzematge de productes químics, al polígon Entrevies de Tarragona ha fet aixecar totes les alarmes a la demarcació la matinada d’aquest diumenge. Segons han informat els Bombers de la Generalitat, el foc s’hauria declarat cap a les dues de la matinada i fins al lloc s’hi han desplaçat 20 dotacions per realitzar tasques d’extinció.

  Les flames han afectat totalment la nau, tot i que no ha calgut lamentar cap ferit. Les grans flamarades s’han pogut veure des de diferents punts del Camp de Tarragona, igual que la columna de fum.  Fins al polígon Entrevies també s’hi han desplaçat cinc unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i diverses dotacions de Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana. Durant una estona s’han tallat les vies més properes a la C-31B.

  Activat el pla de risc químic

  Com a conseqüència de l’incendi,  Protecció Civil ha activat el Pla d’Emergències Exterior del Sector Químic de Catalunya (PLASEQCAT) només al polígon Entrevies, i ha demanat als ciutadans que no s’acostin a la zona de l’incendi. S’ha demanat el confinament a la zona més propera a la indústria, però no als nuclis urbans del voltant. Per aquest motiu, no han saltat les sirenes de risc químic.

  Tot i això, des de Protecció Civil han recomanat als veïns de Tarragona i els barris de Ponent, Reus, la Canonja, la Pobla de Mafumet, Salou, Vila-seca, Constantí i el Morell tancar les finestres en cas de notar alguna molèstia. Fins ara, però, les mesures del grup de control ambiental que s’han fet als barris del voltant han donat valors dins la normalitat i no s’ha detectat la presència de cap producte tòxic. Cap a les 10 hores s’ha aixecat el confiament a les empreses del voltant.