Un concert de música francesa per a violoncel i piano tanca la temporada de l’Auditori

  Laia Terré i Ramon Andreu interpretaran un repertori musical del segle XIX i començaments del XX

  L’Auditori Municipal Enric Granados finalitzarà aquest dijous, a les 20.30 h. del vespre, la temporada hivern-primavera amb el concert ‘Música Francesa per a Violoncel i Piano’, a càrrec de Laia Terré i Ramon Andreu.

  Els dos intèrprets presentaran un conjunt d’obres de compositors francesos que es troben dins el repertori més important de la música del segle XIX i començaments del XX per a violoncel i piano. L’Elegia (1880), de Gabriel Fauré, obra que va ser un èxit des de la seva estrena, el 1883; la Sonata (1846), de Chopin, que va ser la seva darrera obra publicada en vida, i la Sonata (1915), de Debussy, escrita tres anys abans de la seva mort, formen part del programa del concert de música de cambra, que es complementarà amb l’estrena de la Sonata per a violoncel i piano, de Ramon Andreu.

  Laia Terré va iniciar els seus estudis de violoncel amb Zsolt Tottzer, i ha fet clases amb Asier Polo, Aldo Mata, David Apellániz, Timora Rosler, Jan- Ype Nota, Ran Varon, Sebastian Koloski, Mikhail Zemtsov, etc. Ha format part de la Jove Orquestra de Ponent i la Jove Orquestra Intercomarcal, i actualment és membre de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya.

  Entre els seus mèrits cal assenyalar el Premi del XVI Concurs Sant Anastasi i el Premi Extraordinari de Grau Professional del Conservatori de Lleida. També ha estat premiada en diverses ocasions al Concurs de solistes del Conservatori de Lleida. És membre del Pasiphaë Quartet, i actualment cursa estudis superiors al Hoogeschool voor de Kunsten Utrechts Conservatorium amb Timora Rosler.

  Ramon Andreu va iniciar els estudis de piano amb Jordi Benseny i Margarida Serrat, i de composició amb Salvador Pueyo. Becat per la Generalitat, estudià composició a París, amb Michel Merlet, i orquestració amb Janos Komives. Ha assitit a classes amb Monique Deschausées, Josep Colom, Fréderic Gevers, etc.

  Ha participat en concerts arreu de l’estat, França i Japó (Instituto Cervantes de Madrid, Sala Cortot de París, Tokyo Oji Hall…). També ha actuat amb l’Orquestra Eduard Toldrà, Orquestra Terrassa 48, Orquestra Simfònica Julià Carbonell, etc. Obres estrenades a Catalunya, França, Alemanya, Països Baixos i Japó. Andreu ha estat guardonat amb el Primer Premi del XXI Concurs de Composició de JMB, i actualment és professor d’harmonia i fonaments de composició al Conservatori de Lleida.

  El preu de les entrades del concert és de 5 € i la reduïda, de 3, que poden adquirir-se a la taquilla de l’Auditori, de dilluns a divendres, de 17.30 a 20.30 h.