El Tribunal de Comptes ratifica la sentència contra Josep Prat per les factures sense justificar de l’Hospital de Reus

    L'exdirector general d'Innova haurà de retornar 900.000 euros al consistori mentre que l'exalcalde, Lluís Miquel Pérez, queda absolt

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    El Tribunal de Comptes ha ratificat la condemna contra l’exdirector general d’Innova, Josep Prat, que haurà de retornar a l’Ajuntament de Reus 900.000 euros per les factures no justificades que la societat va pagar a l’exdirector general del CatSalut, Carles Manté, i l’arquitecte Jorge Batesteza per suposats assessoraments en la construcció de l’hospital de Sant Joan. La Secció d’Enjudiciament del tribunal ha dictat sentència resolent els diversos recursos d’apel·lació presentats pel consistori reusenc i l’empresa pública Reus Serveis Municipals així com pel mateix Prat. D’una banda, reitera que no s’han pogut acreditar el suposats serveis prestats per les empreses de Manté, que actuava com a consultor, i pels quals va cobrar 720.000 euros. Tampoc s’han pogut justificar el pagament de 180.000 euros dels 320.000 que va percebre Batesteza en concepte d’assistència tècnica. La sentència, a més, exculpa de nou l’exalcalde de Reus Lluís Miquel Pérez i desestima l’apel·lació del consistori reusenc, a qui condemna a pagar els costos del procés juntament amb Prat.

    El mateix Tribunal de Comptes remarca que l’exdirector general d’Innova va utilitzar fons públics per pagar uns serveis la prestació dels quals no ha quedat “provada”, provocant una sortida de fonts injustificada de l’Hospital. En aquest sentit, justifica la condemna a l’exresponsable d’Innova a reintegrar els 900.000 euros com a “reparació patrimonial d’un dany il·legítimament ocasionat als fons públics” per haver-los aplicat a obtenir serveis “que no es van prestar”. “Va adoptar decisions que van provocar danys i perjudicis als fons municipals”, assumit contractes i pagaments que van minar l’ens local, però també reflectint “una forma de procedir incompatible amb la diligència exigible a un gestor de fons públics”.