Tret de sortida als actes del 40è aniversari del grup de teatre Tebac

  El Tebac – Teatre Estable del Baix Camp farà 40 anys el 2020 i celebrarà un vermut a la plaça de la Farinera el proper 28 de setembre a partir de les 12,30h del migdia com inici dels diferents esdeveniments que la companyia proposarà a partir d’aquesta data com a celebració del 40è aniversari.

  L’acte “Aixequem el teló” serà un vermut poc usual ja que comptarà amb un “petit i curiós espectacle de karaoke” realitzat pels membres de la mateixa companyia, seguirà amb l’actuació musical del grup After Dark i acabarà amb la participació dels PD Casiotones Brothers.

  El Teatre Estable del Baix Camp va néixer l’any 1980, després de la dissolució de l’Escola Municipal de Teatre Bonaventura Vallespinosa de Reus.

  Des d’aleshores, ha estrenat i representat més de 40 espectacles per tota la geografia catalana i ha estat present a llocs com la Marató de l’Espectacle, la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega, a l’EXPOCULTURA i representant a Catalunya a la II Biennal Internacional de Teatre Amateur del Mediterrani.

  Ha conreat el teatre de carrer, creació i text. Ha treballat diferents disciplines com naturalisme, mim, pantomima o clown. Ha portat a escena textos de clàssics universals com Marivaux, Molière, Shakespeare o Sòfocles. Clàssics contemporanis com Brossa, Büchner, Cocteau, Ionesco o Valentin.

  Ha estrenat textos de Pere Anguera, Beth Escudé, Toni Orensanz i Miquel Àngel Fernández que també ha esdevingut director i dramaturg de les dues últimes obres que ha estrenat la companyia: La Comèdia dels Dimonis, una obra que ha través de la ficció ens explica la història de Joan Malet, el primer caçador de Bruixes de Catalunya i Mesura per Mesura, de William Shakespeare, autor admirat pel mateix director.

  Han signat les escenificacions directors com Toni Albà, Iban Beltran, Carles Bigorra, Ester Cort amb L’Estiueig, espectacle interpretat conjuntament amb la Gata Borda, una altra companyia de la ciutat, Lluís Graells, Oriol Grau o Jordi Vall. Aquest últim dirigirà una de les produccions teatrals que el Tebac portarà a l’escenari durant aquest any de celebració. A més, la companyia realitzarà altres espectacles, exposicions, cursets d’interpretació, accions de carrer pel 40è aniversari i acabarà amb un espectacle a finals del 2020 que posarà fi als actes de celebració.