Un total de més de cent persones amb les destacades presències del Director de Serveis Territorials a Barcelona del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Josep Pere, el vicepresident de la Diputació de Barcelona i batlle de Sitges, Miquel Forns, conjuntament amb vint alcaldes més i trenta-sis regidors de diferents municipis del Garraf i del Penedès, es varen donar cita la nit del vint de novembre per gaudir del binomi enològic i gastronòmic fruit dels productes del territori d’aquestes dues comarques.
L’acte, emmarcat dins del gran esdeveniment enogastronòmic de la LLotja DO i de la mà de NODE Garraf, començava amb un còctel de benvinguda al vestíbul de l’Institut Joan Ramón Benaprès de Sitges. Tot seguit, la presidenta de l’entitat organitzadora, Rosa Huguet, iniciava un torn de parlaments on també intervindrien el Director de Serveis Territorials a Barcelona del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Josep Pere, el vicepresident de la Diputació de Barcelona i alcalde de Sitges, Miquel Forns, i el President de l’Institut Català de la Cuina, Sergi de Meià.
El sopar, elaborat pels prestigiosos xefs, Valentí Mongay, Oriol Castro, Mateu Casañas, Eduard Xatruch, Eduard Escolar i les germanes Montse i Adelaida Olivella, va estar compost per quatre plats que delectaren a tots aquells qui assistiren a l’acte. Així mateix, a través d’aquesta experiència culinària, es podia captar la perfecta fusió gastronòmica entre el Mar i la Terra que es dóna en aquestes comarques.
Minuts abans de cloure la celebració, arribava un dels moments més emotius de la nit amb el reconeixement a la tasca realitzada per Anna Monasterios en la direcció de l’activitat formativa a l’Escola d’Hostaleria de Sitges, institució encarregada d’oferir el servei durant la vetllada.