Tot a punt per començar les obres de remodelació dels Jardins de Rafael Alberti a Les Roquetes

Es renovarà el parc infantil i els parterres i zones verdes

Durant la segona setmana de març s’iniciarà la remodelació integral del jardins del poeta Rafael Alberti, a les Roquetes. Les principals actuacions contemplen la reposició de les zones enjardinades i els parterres, juntament amb la supressió de barreres arquitectòniques i la substitució completa de les dues zones de jocs infantils existents per nous models de joc.

Pel que fa a la reordenació de la zona, s’eliminaran les vorades de jardí dels parterres per tal de poder integrar la vegetació al conjunt del parc, amb quatre zones diferenciades, i varietat d’usos, per tal de potenciar els jardins com a espai de trobada i convivència. La primera zona prevista s’ubicarà entre els dos parcs infantils actuals. S’hi col·locaran bancs i cadires perquè les famílies puguin supervisar el jocs de les seus fills i filles en un espai on tres garrofers aportaran ombra en els dies més assolellats de l’estiu. Dues zones més s’ubicaran entre la vegetació i es convertiran en espais de trobada pel veïnat i la quarta zona planificada serà la corresponent al parterre que s’ubica al costat de la Rambla del Garraf. De manera conjunta a aquestes actuacions, també es millorarà la xarxa d’abastament d’aigua potable i l’enllumenat de la zona, juntament amb el mobiliari urbà i la jardineria.

Els dos parcs infantils actuals, elements centrals dels jardins, es substituiran per uns de nous, amb estructura de fusta i terra de sorra amb la voluntat d’integrar-los a l’entorn. També s’eliminarà la tanca perimetral d’aquests per donar-los continuïtat amb al conjunt del parc. S’instal·laran un total de 9 nous jocs infantils, repartits en zones diferenciades. Alguns dels jocs estan previstos per infants menors de 5 anys i d’altres per a majors de 5 anys. És per aquest motiu que s’ha optat per crear espais de jocs per franges d’edat, de manera que s’eviti la barreja d’edats en el mateix àmbit. Els jocs estan dissenyats per tal d’inspirar noves maneres de jugar, potenciant la capacitat de joc dels nens, així com la creativitat, el moviment i la diversió. Comptaran amb un oasi creatiu, balancí, tobogan, gronxadors, barres per piruetes, una tirolina i un castell.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, ha assegurat que “és vital mantenir l’espai públic en condicions i amb dignitat perquè és on veïns i veïnes es relacionen entre si i es creen vincles”. Garrido també ha destacat que “el que es vol és que la gent se senti bé i estigui contenta de viure en el seu poble”. El  pressupost de l’actuació és de 134.000€ i la durada prevista de les obres de 2 mesos.