Les restes arqueològiques de davant la Catedral de Tortosa seran visitables

    L'Ajuntament es coordinarà amb Patrimoni per trobar l'encaix adient en el marc del disseny del nou espai públic urbà que s'obre al riu Ebre

    L’Ajuntament de Tortosa ha acabat la tercera i darrera fase de les excavacions arqueològiques del carrer Croera, davant de la Catedral. Entre les troballes més destacades hi ha un tram de la muralla romana del segle III, i les restes d’un absis del que podria ser, segurament, el primer temple cristià d’època visigòtica. A més, en aquesta darrera fase també s’ha trobat un mur de carraus d’època altimperial que podria pertànyer al fòrum de la Dertosa romana. Finalitzada aquesta etapa, el repte ara és poder fer aquest conjunt visitable per l’enorme potencial divulgatiu i turístic que té.

    L’Ajuntament té previst reunir-se, en els pròxims mesos, amb Patrimoni per poder trobar l’encaix adient en el marc del disseny del nou espai públic urbà que s’obre al riu Ebre en aquest entorn. Els arqueòlegs subratllen que en aquest espai es pot descriure la història dels últims dos mil anys d’història de la ciutat.