Resultat final del Festival d’Intevencions Efímeres “A Cel Obert”

"Reflexions" s'enmirallen a l'aigua del Pati de Sant Jordi i Sant Domenech. Artistes :Màrius Domingo i Manuel Pérez Saavedra. Imatge:Sílvia Altadill.

0
880

Aquest cap de setmana Tortosa es vestia d’art efímer amb el festival “A Cel Obert”.
Tres dies per visitar i gaudir de les instal·lacions proposades en els diferents Patis d’Alt Interès Patrimonial de la ciutat.

Els resultats de l’edició d’enguany són els següents:

-Premi del jurat: GLOBOVERD de Sergi Arbusà i Enrique Barro de Penique Productions. S’ha valorat la integral adaptació de la intervenció a tot l’espai, la interacció que proporciona amb el públic i el material utilitzat que permet la visualització de tot l’edifici i els seus detalls patrimonials.

Recordem que aquesta instal·lació al Pati de Sant Jaume i Sant Maties l’espai es cobria totalment amb una mena de textura verda i els visitants havien d’introduir-se per cadascuna de les noves entrades per visualitzar una nova perspectiva del Pati a través del reflex d’un nou color i els jocs que la llum i el color aportaven a l’espai.

-Menció del jurat: THROUGH THE LOOKING GLASS de Ángel Cuadrado i Lucía Heras d’Estudio New:Old. Se’ls ha atorgat aquesta menció del jurat per la impecable execució i adaptació al tema proposat en aquesta edició, la perspectiva.

L’instal·lació al Pati del Monestir de la Puríssima del Carrer Montcada ens proposava veure la vida a través del mirall com l’Alicia de Lewis Carroll. Un prisma irregular ens convidava a jugar-hi i reinventar el Pati en cadascuna de les seves parts.

-Premi del públic: PUNTS DE VISTA, de Meritxell Solé i Jordi Martínez de 1000 arquitectures al Pati de Sant Joan,al barri del Rastre. L’Obra, era un missatge bidimensional sobre un espai tridimensional on en fixar-se per cercar-si el sentit,hi apareixia un missatge.

-Premi dels xiquets: GLOBOVERD de Sergi Arbusà i Enrique Barro de Penique Productions.Els més menuts,coincideixen amb el jurat, ja que probablement ha estat una aventura fantàstica per a ells endinsar-se dintre del globus verb que envoltava el Pati. Families senceres s’hi endinsaven buscant la nova perspectiva de l’espai i la nova mirada que s’hi dibuixava amb aquest món verd.

Recordem que a Cel Obert és un festival creat per Maria Bernard i Cristina Bestratén dos joves arquitectes i dissenyadores tortosines que van creure que aquest festival era una bona manera per retornar el valor patrimonial que el Casc Antic de Tortosa mereixia i empoderar el seu patrimoni artístic. La resposta del públic va creixent any darrera any i ja és tot un referent en els cercles professionals de l’art efímer.

FER UN COMENTARI