Tortosa instal·larà dos estacions de recàrrega gratuïta per a cotxes elèctrics

  La ciutat engega la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb el lema "Mobilitza't per un aire més net!"

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Amb el lema “Mobilitza’t per un aire més net!”, l’Ajuntament de Tortosa organitza, entre el 16 i el 22 de setembre, la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, amb un complet programa d’activitats que pretenen sensibilitzar la ciutadania promovent hàbits més sostenibles, segurs i saludables com els desplaçaments a peu, en bicicleta, transport públic o amb cotxe elèctric. Aquest últim protagonitza una de les novetats de la presentació de la Setmana de la Mobilitat, que ha fet aquest matí la regidora d’aquesta àrea, Meritxell Roigé, qui ha anunciat la propera instal·lació a la ciutat de dos estacions de recàrrega gratuïta per a vehicles elèctrics, que inclouen quatre punts de subministre, un dels quals de càrrega ràpida, que s’instal·laran a la plaça Joaquim Bau i a l’avinguda Generalitat, a l’alçada del parc municipal. Roigé ha avançat que la voluntat del govern municipal és que aquesta iniciativa tingui continuïtat i es pugui ampliar el nombre d’estacions de recàrrega.

  La titular de Mobilitat ha explicat que entre els objectius d’aquesta Setmana de la Mobiitat hi ha sensibilitzar la ciutadania sobre l’impacte ambiental del transport, estimular compartaments més sostenibles en l’ús del vehicle, promoure el transport públic, la bici i els desplaçaments caminant, reflexionar sobre l’afectació en la salut dels ambients amb molta contaminació i afavorir un entorn urbà saludable i relaxat. Meritxell Roigé ha afegit que “no només les grans ciutats tenen la responsabilitat de lluitar contra la contaminació i afavorir polítiques mediambientals sostenibles. Des de Tortosa també volem contribuir-hi.”

  L’Ajuntament de Tortosa ha dut a terme diferents iniciatives en els últims anys encaminades precisament a assolir aquests objectius. En aquest sentit, Roigé ha destacat la implantació de senyals lluminosos en alguns passos de vianants, per tal de millorar la seva seguretat, la creació de zones d’amplitud del camp de visió del conductor en aquests mateixos passos, fomentar els espais amables per al vianant, com és el cas de la rehabilitació del pont de l’Estat, promoure l’ús de la bicicleta amb nous trams de carril bici, com al mateix pont i el que es construirà entre el passeig de Ribera i el camí del Mig, que permetrà ampliar els 15 km construïts els últims anys. La regidora també ha recordat la creació d’un nou aparcament en superfície a l’entrada de Tortosa i el bus llançadora per afavorir la mobilitat dels usuaris de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, així com els nous itineraris del bus urbà i la rebaixa de tarifes, i la implantació per part de la Generalitat d’una nova línia de bus entre Gandesa i Tortosa.

  Entre les activitats previstes per als propers dies hi ha els “Pequeagents de mobilitat”, on agents de la Policia Local i escolars de 3r de primària patrullen conjuntament a la recerca de conductors incívics, que rebran la seva corresponent notificació informativa per part de l’alumne. Òbviament no generarà sanció econòmica però sí pretén funcionar amb voluntat de conscienciació. L’empresa de transports HIFE farà visites d’escolars als seus autobusos, es farà un concurs de dibuix i el 15 d’octubre, en col·laboració amb la Penya Ciclista Baix Ebre, hi haurà la tradicional Festa de la Bicicleta. Finalment, l’Ajuntament consolida la seva adhesió a la Carta Internacional per Caminar, amb l’objectiu de reconèixer els beneficis de caminar com a indicador de societats saludables.