Torna «Coopera amb Reus», el camp de treball per millorar habitatges de persones amb vulnerabilitat social

  L’Ajuntament de Reus participa, un any més, en el camp de treball «Coopera amb Reus», organitzat per la Direcció General de Joventut i gestionat per la Fundació Escolta Josep Carol, i que enguany arriba a la 6a edició. Un total de 24 joves d’entre 14 i 17 anys participen des del 7 al 21 de juliol en aquesta iniciativa: ajuden a millorar les condicions d’habitatge de les persones que, segons el criteri dels professionals de la regidoria de Benestar Social, més ho necessiten. D’aquesta maner a, els i les joves també realitzen una tasca de sensibilització sobre la realitat social.

  tal de potenciar l’aspecte comunitari, els joves que fan el camp de treball s’allotjaran a l’Escola Mowgli. Aquesta nova proposta s’ha fet a través del pla comunitari del Barri Gaudí, gestionat per l’àmbit de dinamització comunitària i cohesió social de la Regidoria de Benestar Social.

  Aquest camp de treball forma part de l’oferta d’estiu de la Direcció general de Joventut del Departament de Treball Afers Socials i Famílies. I compta, a través d’un conveni amb l’Ajuntament de Reus, amb la col·laboració dels professionals de Joventut de la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència.

  El camp de treball “Coopera amb Reus” té com a objectius fomentar els valors de la solidaritat, la participació ciutadana i l’acció comunitària. Per aconseguir-ho s’incideix en dos àmbits de treball. D’una banda, la realització de tasques, com per exemple pintar les parets i els sostres interiors dels habitatges, per contribuir a la millora de les condicions de vida de les persones amb més dificultats socioeconòmiques. D’altra banda, la sensibilització amb les necessitats dels altres mitjançant la solidaritat.

  A més de pintar els habitatges, els i les joves realitzen altres activitats complementàries per conèixer millor el seu entorn, com excursions per la demarcació per observar la flora i la fauna del territori o la ruta del modernisme per adquirir coneixements sobre la història i la cultura de la ciutat.

  La Fundació Escolta Josep Carol
  La Fundació Escolta Josep Carol va néixer per contribuir a l’enfortiment del projecte educatiu d’Escoltes Catalans mitjançant el suport a la tasca associativa, la generació de pensament i el desenvolupament de projectes, serveis i recursos en l’entorn educatiu.