TMB lamenta que la vaga continuï tot i haver respost les demandes dels sindicats

  Considera que amb les propostes presentades als treballadors no hi ha "raons objectives" per justificar les aturades

  TMB ha lamentat que els sindicats hagin decidit mantenir les aturades parcials del dilluns 25 al dijous 28 de febrer tot i que l’empresa ha “donat resposta” a totes les demandes plantejades, segons informa en un comunicat. La reunió de mediació celebrada aquest divendres al Departament de Treball ha acabat sense acord. La direcció de TMB opina que amb la informació aportada i les propostes fetes durant el procés de mediació, no hi ha “raons objectives” per justificar la vaga. A més alerten que tindrà “efectes greus” en el servei amb un cost “mínim” per als treballadors, atès que es plantegen aturades de dues hores en cada torn. Per això ha emplaçat els sindicats a evitar unes accions que, de retruc, perjudiquen la “reputació” del país en el marc del Mobile World Congress.
  Sobre el conflicte de l’amiant, l’empresa defensa que segueix els criteris que marca la llei i explica que tot el personal de Metro podrà sotmetre’s periòdicament a un TAC d’alta resolució de l’aparell respiratori sense haver d’estar dins del programa específic de seguiment.

  Respecte dels treballadors afectats, TMB explica que s’analitzarà la seva situació laboral a través d’una comissió paritària de nova creació, en què es valorarà la possibilitat d’oferir-los llocs alternatius.

  També explica que l’empresa està destinant “tots els recursos necessaris” a la identificació, confinament i posterior retirada dels materials amb contingut d’amiant en vehicles i instal·lacions de la xarxa de metro. Les tasques de detecció, retirada o encapsulament, afegeix, estan assignades a diverses empreses especialitzades amb comandes que sumen prop de dos milions d’euros, a les quals “s’afegirà pròximament” una nova licitació per import d’un milió més. En aquest sentit indica que un cop substituïts els trens més antics, en quatre anys el 95% de l’amiant inventariat “haurà estat retirat o encapsulat”.

  A més, assegura que es revisen tots els trens per si hi hagués presència d’amiant, i que es faran noves proves aleatòries si es sol·liciten, fins i tot en les sèries certificades com a lliures d’amiant.