Tàrrega sensibilitza sobre la necessitat d’adaptar les ciutats a les persones amb mobilitat i visió reduïda

  Ruta urbana amb tècnics municipals, usuaris de l’Associació Alba i membres de l’ONCE per detectar i experimentar en primera persona les dificultats d’accessibilitat

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  L’Equip de Govern de l’Ajuntament de Tàrrega ha fixat la millora de la mobilitat a la via pública com un dels eixos d’actuació del present mandat. Es vol pal·liar així les deficiències en accessibilitat que presenten carrers i places, les quals es fan més greus si es tracta de persones amb mobilitat i visió reduïda. En aquest sentit, la Regidoria de Serveis Municipals, Mobilitat i Medi Ambient de Tàrrega ha fet visible avui aquesta problemàtica amb una singular acció de sensibilització: ha convocat una ruta pel nucli urbà amb usuaris de l’Associació Alba, membres de l’organització ONCE i personal tècnic municipal de Serveis Municipals i Urbanisme. El propòsit: fer una diagnosi i copsar de primera mà les dificultats de mobilitat que pateixen les persones amb discapacitat física o reducció de visió a l’hora de moure’s per la ciutat a peu o en cadira de rodes. Així mateix, els tècnics també s’han tapat els ulls i han usat un bastó de persones cegues per viure en primera persona la mobilitat reduïda.

  Planificar una ciutat més amable i sensible quant a mobilitat

  La regidora de Serveis Municipals, Mobilitat i Medi Ambient, Teresa Sala, ha qualificat de molt positiva l’experiència i ha agraït la col·laboració de l’Associació Alba i l’ONCE així com la sensibilitat del personal tècnic municipal per participar en aquesta iniciativa. “Ha estat un gest significatiu que ajuda a sensibilitzar sobre la necessitat d’adaptar les ciutats a les persones amb mobilitat i visió reduïda”, ha manifestat la regidora. “Els governants també hem de fer la mateixa reflexió i treballar per planificar ciutats més amables i sensibles vers tots els col·lectius, aplicant mesures que a la llarga beneficien el conjunt de la societat”, ha assenyalat Teresa Sala.

  Han participat també a l’itinerari Maika Cruz, tècnica de rehabilitació de l’ONCE; i Albert Esteban i Liz González, psicòleg i monitora respectivament del Centre Ocupacional Grup Alba. Voreres estretes, desnivells o paviments en mal estat són algunes de les deficiències detectades com a mals endèmics dels nuclis urbans. Per fer una Tàrrega més còmoda i accessible, s’ha proposat entre altres mesures la instal·lació de senyals acústics o escales amb esgraons de color contrastat. La regidora Teresa Sala també ha avançat que l’Ajuntament de Tàrrega treballa per millorar la mobilitat i l’accessibilitat a l’espai públic, fet que es reflectirà en el proper pressupost municipal.