Tàrrega rep la visita dels pelegrins sirians que recorren el Camí Ignasià

    Recepció a la Casa Consistorial en el marc de la iniciativa “Camins d’Hospitalitat”, que vol sensibilitzar sobre l’acollida de persones refugiades

    Tàrrega ha rebut avui dijous la visita dels pelegrins sirians que recorren el Camí Ignasià en el marc de la iniciativa anomenada “Camins d’Hospitalitat”. El grup l’integren una vuitantena de sirians i una vintena d’europeus que amb aquesta marxa a peu volen sensibilitzar la societat sobre l’acollida i la inclusió de persones refugiades. Els sirians que participen a la caminada són refugiats que han estat acollits en diversos països europeus. Qualsevol ciutadà pot unir-se al grup de pelegrins. El periple segueix el Camí Ignasià entre Loiola, al País Bac, i Manresa. La capital de l’Urgell és una de les localitats per on també passa el Camí Ignasià, el qual està senyalitzat al municipi.

    L’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, ha ofert avui una recepció als pelegrins a la Casa Consistorial, acompanyada del regidor de l’Àrea de Polítiques de la Ciutadania, Jaume Folguera; i la regidora de Turisme, Mireia Caus. La primera edil ha destacat que la ciutat “és una cruïlla de camins oberta i acollidora”. Durant la seva estada a la localitat, els pelegrins també han rebut avituallament i han tingut ocasió de visitar l’Església Parroquial de Santa Maria de l’Alba.