Tàrrega assoleix la xifra rècord de 178 infants inscrits al casal municipal d’estiu, l’Esplai Esprai

    La Regidoria de Joventut i Quàlia desenvolupen amb èxit aquest servei pedagògic i de lleure adreçat a nens i nenes de 3 a 12 anys

    temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

    L’Esplai Esprai de Tàrrega, el casal municipal d’estiu per a infants, aplega enguany la participació de 178 nens i nenes, xifra rècord dels últims anys. Aquesta iniciativa lúdica i pedagògica, destinada a dinamitzar les vacances dels petits de casa, es desenvolupa fins al 10 d’agost a les instal·lacions de l’escola Maria Mercè Marçal. La Regidoria de Joventut ha adjudicat de nou la gestió de l’Esplai Esprai a Quàlia, àrea de projectes educatius de l’Associació Alba. Els inscrits s’han dividit en tres grups segons les edats: el MiniCasalet (de 3 a 4 anys); el Casalet (de 5 a 7 anys); i el Casalot (de 8 a 12 anys). L’eix de la programació és comú: la promoció dels valors de convivència, respecte i companyonia fomentant alhora les habilitats i la curiositat dels infants. Un equip de monitors titulats s’encarreguen de dirigir les activitats, les quals s’articulen com un joc d’aventura inspirat en la pel·lícula “Jumanji”.

    Tasca innovadora de Qualia en el camp de l’educació en el lleure

    Avui dimarts, infants i monitors de l’Esplai Esprai han rebut la visita de l’alcaldessa Rosa Maria Perelló i el regidor de l’Àrea de Polítiques de la Ciutadania, Jaume Folguera, els quals han destacat la tasca innovadora i referent que Qualia aplica en els seus programes d’educació en el lleure. Les activitats, en horaris de matí i tarda, s’imparteixen en grups limitats de 80 a 100 infants per setmana. D’altra banda, l’Esplai Esprai de Tàrrega també treballa a favor de la integració social i compta enguany amb infants de 12 unitats familiars en situació de vulnerabilitat a més de 8 infants amb discapacitat. D’altra banda, Qualia ha fet una vintena de contractacions de monitoratge donant feina a joves del municipi en temporada d’estiu. Paral·lelament, la Regidoria d’Esports també desenvolupa amb Quàlia fins al 27 de juliol el Casal Estiu Esport, adreçat a joves de 7 a 13 anys.