Tarragona prioritza la Cultura, Patrimoni, Habitatge Social, Educació i Medi Ambient al Pressupost del 2020

  Els comptes municipals inclouen iniciar projectes com la Illa Corsini i la reforma de la Rambla Nova i un Pla de Millora de la Part Baixa

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  El regidor Fortuny durant la presentació dels Pressupostos 2020. Foto: Laura VMG

  Cultura, Educació, Patrimoni, Habitatge Social, Esports, Promoció Comercial, Ocupació, Serveis Socials i Polítiques d’Igualtat són les prioritats del pressupost per 2020. En concret, es produeix un increment del 5,1% de la despesa corrent que es dedicarà pràcticament en la seva totalitat a aquestes àrees.

  El pressupost per l’any vinent serà de 177 milions d’euros, un 1,08 per cent més que el de l’any anterior. Els comptes municipals de l’any vinent experimenten un increment del 5,1% de la despesa ordinària, és a dir, passem de 157.000.000 euros a 165.000.000 euros que es destinaran a la creació, per primer cop, de beques menjador en 35.000 euros; un increment del 22,2% en Cultura; un 20,4% en Medi Ambient; un 22,4% en Educació; un augment del 10,1% en les subvencions a les associacions de veïns i a les entitats, un increment del 90,4% en polítiques d’igualtat i en la creació de dues àrees noves: la de Ciutadania i Inclusió i la de Capacitats Diverses. També s’incrementa un 6,6% el capítol de Recursos Humans “per equiparar els treballadors i treballadores de les llars d’infants a l’Ajuntament, per tal de prestar millors serveis i millorar les condicions dels treballadors i treballadores municipals”, subratlla el conseller de Serveis Econòmics, Jordi Fortuny.  “En definitiva, -afegeix Fortuny- més transparència amb unes inversions més realistes que s’eleven a 12,5 milions d’euros”.

  Un altre dels eixos claus és el pressupost destinat a Patrimoni Històric, ja que se situarà en 1.415.606,17 euros. “Passem dels 15.000 euros actuals en manteniment dels monuments als 100.000”, explica el conseller de Serveis Econòmics. “Es tracta dels pressupostos que representen la suma pel canvi a Tarragona perquè sumem les forces que volen sumar per un canvi a Tarragona; sumem més ingressos i, per tant, més capacitat per fer coses per Tarragona; sumem més ciutat, més participació, més cultura, més patrimoni, més educació i més benestar social i ho fem sobre els objectius bàsics de sostenibilitat i cohesió”.

  El conseller Fortuny també ha volgut agrair “les aportacions de tots els partits. “Les hem atès majoritàriament. Agraïm la lleialtat dels partits que han fet possible el canvi a Tarragona en els pressupostos d’aquest primer any de govern republicà. Però agraïm també la mà estesa d’un partit de govern, com és el PSC. I agraïm notablement el dossier de propostes raonables i compartides amb C’s per la millora del centre i els barris de Tarragona, així com la seva actitud”.