Tarragona prepara un pla d’acció davant el tancament de negocis

    La regidoria de Comerç i diverses entitats s'han reunit per concretar com impulsar una revitalització econòmica urbana

    Davant del tancament de negocis situats a les principals zones comercials de Tarragona, l’Ajuntament treballa amb un pla d’acció per als locals no ocupats de la ciutat. La regidora de Comerç s’ha reunit aquest dimecres per primera vegada amb entitats afectades per abordar la qüestió i s’ha acordat elaborar i signar un pacte de ciutat per la revitalització econòmica urbana. El canvi en la direcció estratègica de les grans firmes, com el desplaçament dels locals a centres comercials, o la incidència de l’e-commerce, o la manca d’un context urbà atractiu han estat alguns dels temes que s’han posat damunt la taula. Entre les qüestions que es volen estudiar hi ha l’especialització comercial per àmbits urbans per recuperar carrers amb vocació comercial, com el carrer Unió, Apodaca o Gasòmetre, que darrerament han decaigut.
    Entre els assistents, a més de la regidora de Comerç, Elvira Ferrando, hi havia els regidors de Territori i Promoció, Josep Maria Milà i Francesc Roca, així com representants de la Cambra de Propietat Urbana, PIMEC Comerç Tarragona, CEPTA, Associació de Veïns el Centre, Càtedra Unesco d’Habitatge de la URV i dels serveis territorials d’Empresa i Coneixement de la Generalitat. Està previst que es reuneixin cada dos mesos.

    Segons Ferrando, la ciutat té “un alt atractiu i potencial” que s’ha d’aprofitar “per atreure nous comerços i serveis”, així com fomentar diversos negocis que incrementin els fluxos de vianants als carrers.