Tarragona potenciarà els treballs comunitaris i campanyes de conscienciació contra l’incivisme

  L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, anuncia “mà dura” contra les conductes incíviques

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha anunciat aquest dimarts “mà dura” contra l’incivisme. Després que diumenge a la nit es produïssin greus danys a les escultures de la Font del Centenari, el batlle ha avançat que es modificarà l’ordenança de convivència cívica per combatre de manera més ràpida i eficaç els comportaments incívics. “Amb aquesta mesura no es pretén multar, sinó potenciar els treballs comunitaris per aconseguir una reeducació de les persones que delinqueixen contra el nostre patrimoni”, ha explicat Ballesteros. L’alcalde ha afegit que es crearà una taula multidisciplinària en la qual participaran les federacions de veïns, així com les diferents àrees de l’Ajuntament amb competències en Seguretat Ciutadana, Neteja, Ensenyament, Brigada Municipal i Patrimoni Històric.
  La darrera acció consistirà a engegar campanyes de conscienciació per lluitar contra l’incivisme, que s’adreçarà a les escoles, instituts, centres cívics i llars de jubilats, “perquè els comportaments incívics van, tant des de les pintades al mobiliari urbà, com baixar la brossa fora d’hora o fer servir l’espai públic com a abocadors, així com aparcar en doble fila”, ha afirmat l’alcalde.

  Aquestes tres mesures es posaran en marxa de manera immediata, segons ha informat el consistori. L’Ajuntament de Tarragona constata l’increment els darrers mesos els comportaments incívics, com els que diumenge a la nit van malmetre part de la Font del Centenari.

  En concret, es va produir la decapitació de l’estàtua del cocodril i l’amputació d’un braç de la figura de l’hipopòtam. Segons la Guàrdia Urbana, uns minuts abans un nombrós grup de joves es trobava a les immediacions de la font llençant petards. L’Ajuntament està treballant per recuperar el conjunt escultòric el més aviat possible.