Sitges inicia una nova campanya per fomentar el sector comercial de la vila

Imatge del cartell de la campanya. Foto: Aj. Sitges

Sota el lema ‘Sitges, el comerç que inspira’, la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges presenta una nova campanya informativa per dinamitzar l’activitat comercial al municipi. En el marc de la campanya s’ha elaborat un vídeo promocional del comerç sitgetà que es presentarà demà divendres en el marc d’una jornada adreçada als comerciants de Sitges on es presentarà la nova associació.

Paral·lelament, en la línia de fomentar el comerç, la  regidoria de Promoció Econòmica impulsa del 12 al 22 de març una acció de dinamització que, amb el títol‘Sitges, comerç sobre rodes’,vincula els establiments comercials amb el Ral.li i el Noucentisme, seguint l’estratègia iniciada ambcampanyes anteriors com el‘Comerç Fantàstic’ (durant el Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya) o el ‘Comerç de Sitges ens alegra la vida’ (coincidint amb el Centenari de la Ciutat-Jardí de Terramar).

Del 12 al 22 de març els establiments comercials que s’adhereixin a la campanya s’ambientaran de l’època noucentista i podran participar en un concurs d’aparadors. També s’ha previst una promoció especial adreçada als clients -per cada compra superior als 20 euros- en la que es podrà participar en un gran sorteig d’obsequis. L’objectiu és doble: premiar els esforços del comerciants que millor decorin els seusaparadors i el vestuari de l’època i, alhora, incentivar una experiència de compra singular a través de la singularitat del comerç de Sitges que està vinculada amb esdeveniments cultuals de la vila.Els clients dels establiments que vulguin participar en el sorteig de pemishauran d’omplir una butlleta i dipositar-la a les urnes que es trobaran a les mateixes botigues. Els participants podran emportar-se desenes d’obsequis com entrades a espectacles de l’agenda Cultural La Pregonera organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament, tiquets obsequis dels comerços de Sitges i descomptes al mercat municipal o una visita guiada a la Ruta de les cases dels Americanos, entre d’altres. El sorteig serà públic i se celebrarà el dissabte 21 de març. Els comerciants també podran aconseguir un premi si decoren els seus comerços i van vestits d’època. L’Ajuntament de Sitges en col·laboració amb Foment de Turisme entregaran un Premi Especial per a l’Establiment més ben ambientat que consistirà en l’oportunitat de fer el Ral.li el dia 22 de març en un cotxe d’època.En paral·lel, del 12 al 21 de març el Mercat Municipal de Sitges acollirà l’exposició de pintures inspirades en el moviment Noucentista.

Jornada festiva dissabte 21 de març

La campanya tindrà el seu punt àlgid el dissabte, 21 de març, amb una jornada festiva. Durant el matí, a la plaça de l’Ajuntament, tindran lloc actuacions musicals a càrrec de l’Escola Municipal de Música Montserrat Almirall i una cercavila-animació del Grup de Teatre d’El Retiro. En paral·lel, pintors de Sitges plantaran el cavallet d’11 a 14 hores als carrers de l’eix comercial del Centre Vila. A la tarda, a partir de les 17.30 a la Plaça de l’Ajuntament hi haurà exhibicions de dansa i a les 19.30 hores es podrà escoltar una cantada d’havaneres i degustar rom cremat. Durant el descans s’entregaran els premis tant als comparadors que hagin participat en la campanya com als guanyadors del concurs d’aparadors.

Com es poden inscriure els comerços?

Els comerciants interessats en participar a la campanya‘Sitges, comerç sobre rodes’ han de fer la inscripció mitjançant el formulari web que es troba a la pàgina municipal www.sitges.cat.

Programa de la jornada d’activitats / ‘Sitges, comerç sobre rodes’

21 de març

Actuacions a l’eix comercial Centre Vila:

09.30 – 14.00 h      Parada a Casa Bacardí de la Gimcana de cotxes clàssics

11.00 h                   Actuació de la Banda de l’Escola Municipal de Música Montserrat Almirall de Sitges.

12.00 – 14.00h: Cercavila-animació a càrrec del Grup de Teatre d’El Retiro.

12.30h: Actuació de la Banda de l’Escola Municipal de Música Montserrat Almirall de Sitges.

11.00 – 14.00h: Plantada de cavallets a càrrec de pintors de Sitges a l’eix comercial Centre Vila.

Actuacions a la plaça de l’Ajuntament:

17.30 – 19.30h: Exhibicions de dansa.

19.30h: Cantada d’Havaneres, a càrrec del grup La Petita Havana, i  degustació de rom cremat (a la façana de Casa Bacardí). A la mitja part, hi haurà l’entrega dels premis del Concurs d’aparadors i el sorteig d’obsequis entre els clients dels comerços de Sitges.

21.30h: Cloenda d’activitats.

Campanya ‘Sitges, comerç sobre rodes’

 Del 12 al 21 de març

Als comerços: 

  • Des del dia 12 de març fins el dia 22 de març, Concurs d’aparadors i de vestimenta.
  • Des del dia 12 de març fins el dia 21 de març a les 19h, promoció comercial per participar en el sorteig d’obsequis per als clients dels comerços inscrits en la campanya.

Del 12 al 22 de març  

Al Mercat Municipal:

  • Des del dia 12 de març fins el dia 21 de març, exposició de temàtica Noucentista.