S’instal·len tres fanals solars dotats amb tecnologia LED a l’entrada de Brises del Mar

  Es tracta d’una prova pilot amb l’objectiu de fer-ho extensiu al nou enllumenat d’aquest nucli urbà ubicat al nord d’Altafulla

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  La Brigada Municipal de l’Ajuntament d’Altafulla ha estat l’encarregada aquest matí d’instal·lar tres fanals que funcionen de forma autònoma amb energia solar i dotats amb tecnologia LED al pont d’accés a la urbanització de Brises del Mar, a Altafulla. Concretament s’ha instal·lat una lluminària a l’entrada de l’accés i dues més, a banda i banda del pont.

  La instal·lació d’aquests tres fanals SOLAR LINE funcionarà com a prova pilot amb l’objectiu final de fer-ho extensiu a altres zones de la població. En aquest nucli també està previst que en els propers mesos es liciti el nou enllumenat públic, amb una inversió de 225.000 €.

  La tecnologia Solar line és la lluminària solar que funciona de forma autònoma al 100 %. Està dotada amb tecnologia LED d’alta potència que es conjuga amb un sistema que s’abasteix de la llum solar aconseguint un total estalvi energètic aprofitant-se d’una energia alternativa com el sol.

  Una altra de les particularitats d’aquests fanals instal·lats és l’encesa automàtica quan no detecta llum i la reducció del nivell d’il·luminació quan no detecta presència.

  Les lluminàries integren panell fotovoltaic, bateries d’ió-liti d’alta capacitat, mòduls òptics LED i controlador de càrrega. També inclouen un sensor d’infrarojos per augmentar l’autonomia, en reduir el nivell d’il·luminació al 30 % quan no detecta presència. Aquest sistema fa que quan el sensor detecta presència, el nivell d’il·luminació s’eleva al 100 %.

  Per tal d’aconseguir un millor rendiment, els tres fanals s’han instal·lat amb una inclinació fixa de la consola per a un major aprofitament de la llum solar. El temps mitjà de càrrega és de 6/8 hores, mentre que el temps de descàrrega és superior a les 20 hores. La inversió ha estat de 1.422,53 €.