S’estrenen nous panells de trànsit al voltant de la plaça Pompeu Fabra

  Les pantalles se situen entorn de la plaça de Pompeu Fabra i La Fira Centre Comercial

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Pantalles de trànsit a la carretera Montblanc, a Reus

  Aquest dimarts, 5 de desembre, entren en funcionament tres nous panells que informen de l’estat del trànsit entorn de la plaça de Pompeu Fabra i La Fira Centre Comercial, amb l’objectiu de millorar la mobilitat de vehicles al voltant d’aquest nucli comercial de la ciutat. La posada en marxa coincideix amb un dels ponts festius amb obertura de botigues a Reus.

  Les pantalles informen en temps real de l’estat de circulació per tal que el conductor pugui optar per vies alternatives en cas de congestió. En concret, els nous panells es troben a l’entrada de Reus per la carretera de Montblanc, a l’avinguda de Marià Fortuny en la confluència amb el Camí de Valls i a la Riera de Miró amb la plaça Anselm Clavé.

  Sistema per a la detecció de cues

  Els monitors obtenen la informació de trànsit a través dels sistemes de detecció de cues situats al voltant de la plaça de Pompeu Fabra, i enfocats als principals carrers que hi desemboquen: l’avinguda de l’Onze de Setembre, la Riera Miró i l’avinguda de Marià Fortuny. El sistema de detecció de cues utilitza el nombre de cotxes que detecta i la distància entre vehicles.

  A més de mostrar els resultats en les pantalles, aquesta informació es monitoritza des del centre de control de la Guàrdia Urbana i està destinada a ser una eina per millorar la gestió del trànsit.

  La instal·lació del sistema ha tingut un cost de 21.201,73 €+IVA. Les noves pantalles se sumen a les quatre situades al Tomb de Ravals, que es van estrenar el desembre de 2015.

  Reus Smart City

  La instal·lació de panells dissuasius forma part del pla Reus Smart City que busca solucions innovadores per millorar la gestió pública i la qualitat de vida de la ciutadania.

  El regidor de Promoció Econòmica i responsable de Reus Smart City, Marc Arza, destaca que ‘en la ciutat intel·ligent, les dades tenen valor en tant que ens ajuden a adoptar decisions adequades que milloren la gestió que fem d’un determinat àmbit. En aquest cas, s’aporten elements que ajuden els conductors a optar per un itinerari que l’estalvia temps i cues i aquesta decisió també contribueix a millorar l’estat general del trànsit’.

  Amb els diferents sistemes de sensorització implantats a Reus, l’Ajuntament de Reus recull informació sobre l’estat del trànsit en punts estratègics de la ciutat i sobre l’ocupació dels aparcaments subterranis, de zona blava i de determinades zones de càrrega i descàrrega.

  Les diferents informacions s’utilitzen com a eina de gestió i planificació per part dels responsables i al mateix temps es poden mostrar en temps real a la ciutadania a través de diferents sistemes, com panells informatius, aplicacions mòbils o llums led que indiquen l’ocupació dels pàrquings.