S’engega un pla pilot de suport a la gent gran resident en 17 pisos de la Patacada

    Els llogaters d'aquests habitatges reben una atenció personalitzada per detectar les seves necessitats

    L’Ajuntament de Reus, a través de la Regidoria de Benestar Social, dóna suport a 17 habitatges de lloguer de l’edifici del Carme, situat a la plaça de la Patacada, habitats per persones de més de 65 anys. Es tracta d’una prova pilot de pisos amb serveis per a gent gran, que es vol estendre a altres promocions de la ciutat en un futur. La majoria d’aquests habitatges de protecció oficial provenen de la bossa assequible, a la qual poden accedir les persones amb uns ingressos entre 6.000 i 12.000 euros a l’any.

    Aquests disset habitatges compten amb un veïnat format per homes i dones de totes les edats, en molts casos joves estudiants. Aquest fet facilita la integració de les persones grans i afavoreix la relació intergeneracional.

    Els llogaters d’aquests disset habitatges reben una atenció personalitzada per tal de detectar si necessiten algun dels serveis que s’ofereixen des de la Regidoria de Benestar Social: teleassistència, ajut a domicili, etc. També es beneficien, de forma gratuïta, d’una neteja en profunditat del pis dos cops a l’any, ja que per la seva edat, tot i que poden fer el manteniment diari, tenen més dificultats a l’hora de netejar els espais de difícil accés. I, a més, participen de diverses activitats municipals. Així, per exemple, l’any passat van participar del taller de cuina saludable, organitzat pel Pla Local d’Inclusió Social (PLIS), que té com a objectiu promoure l’aprofitament alimentari i l’estalvi econòmic.

    La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella valora de manera positiva el valor afegit que ofereix aquest nou model d’habitatges de lloguer per a persones de més de 65 anys: «Es tracta d’acompanyar les persones grans en diversos aspectes, com pot ser una neteja especial del pis o l’oferta de diverses activitats, tot i que en la majoria de casos tenen el suport de la família, el veïnat i d’altres professionals».