S’enfonsa el veler que va quedar avarat per la tramuntana al Port de la Selva

    Protecció Civil ha activat la prealerta del Camcat després de detectar-se una taca d'oli

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
     El veler que el passat 25 de juliol va quedar embarrancat a la platja del Port del la Selva (Alt Empordà) després de veure’s arrossegat per la tramuntana s’ha acabat enfonsant en produir-se un forat al casc de l’embarcació. A les set d’aquest matí, s’ha detectat l’enfonsament del veler en produir-se un forat al casc i després que un pesquer el remolqués a 2-3 metres de la costa ha aparegut una taca d’oli que podria ser gasoil i han allunyat l’embarcació fins a 200 metres, a la zona de boies. Per aquest motiu, Protecció Civil ha activat la fase de prealerta del Camcat i s’han posat barreres de contenció al voltant del vaixell. Per la seva banda, Salvament Marítim es desplaçarà a la zona per fer seguiment de la taca.
    Tot i que de moment es troba allunyada de la zona de bany, el servei de vigilància ha informat que s’ha canviat la bandera verda per la bandera groga a la platja gran del Port de la Selva.

    El vaixell, de nacionalitat holandesa, va embarrancar el passat 25 de juliol a la mitjanit després que la tramuntana l’arrossegués fins a la platja. Els seus dos tripulants, una parella de 59 i 57 anys, van poder ser rescatats il·lesos i traslladats a un hotel per passar la nit.