Seguiment massiu de l’aturada general als centres escolars de les Terres de l’Ebre

    Algunes escoles i instituts acullen alumnes amb serveis mínims i altres tanquen portes

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    El seguiment a l’Aturada de País, convocada per la Taula de la Democràcia, als centres escolars de les Terres de l’Ebre ha estat massiu. A primera hora, han arribat alumnes amb comptagotes i els professors que havien de cobrir els serveis mínims. En canvi, alguns centres com l’IES de l’Ebre, a Tortosa, ha tancat portes i la dotzena d’alumnes que hi han acudit han hagut de tornar cap a casa. També en alguna escola, com ha estat el cas del CEIP Ferreries, hi ha hagut confusió sobre quina era la consigna i es recomanava no deixar els nens a l’escola si se’ls podia cuidar a casa ja que no sabien si haurien de tancar el centre. Fonts d’Ensenyament han assegurat que les instruccions que s’han donat des del Departament són les d’atendre els nens que avui acudissin tot i que en ser una aturada i no una vaga fa que el dia sigui “estrany” i es poden donar interpretacions diferents.

    A l’IES Joaquim Bau de Tortosa, només quatre alumnes de Batxillerat han acudit a classe i no hi ha anat cap estudiant d’ESO. Els professors no descartaven acabar tancant el centre en algun moment.

    L’aturada al país s’ha fet evident des de primera hora també en carreteres i establiments que arribada l’hora d’obertura no han aixecat la persiana. A la carretera C-12, una de les principals vies de mobilitat ebrenques, el pas de vehicles per la ciutat tortosina era mínim. La majoria de botigues romanien tancades amb excepció d’algunes cadenes de supermercats que han obert.