Sant Magí 2017 passat per aigua més que mai amb La Remullada petita

  D'entre els més de 200 actes, enguany s'incrementa l'activitat entorn de l'aigua i adreçat a la família

  Aquest matí ha tingut lloc la presentació del programa d’actes i les novetats d’enguany entorn de la nova edició de La Festa Major de Sant Magí del pròxim mes d’agost. Amb una durada de cinc dies, del 14 al 19, l’aigua i la festa seran els protagonistes d’aquest esdeveniment, que s’estendrà per tota la ciutat amb uns 230 actes entre activitats programades per entitats, música, espectacles per totes les edats i tradició.

  Una de les novetats d’aquest any és l’increment de la presència de l’aigua amb La Remullada petita, el divendres 18 d’agost a les 12 h del matí a la plaça del Rei; un projecte que, l’Ajuntament de Tarragona i la tinenta d’alcalde i consellera de festes Begoña Floria, feia dos anys que s’estava estudiant la possibilitat de poder fer la mateixa festa que fins ara oferia La Revetlla Remullada amb el seu públic jove, però en una altra hora del dia que d’una banda no impedís als més petits forma-hi part, nens i nenes de fins a 12 anys, i de l’altra alliberar La Remullada d’una gran part dels assistents i així incrementar-ne la seguretat.

  Resultant una proposta inviable pel fet que, al celebrar La Remullada petita a la tarda, el terra de la plaça del Rei quedaria mullat i després s’hauria de posar sorra perquè els cavalls dels carros dels portants de l’aigua provinent de la Brufaganya no rellisquessin; finalment, s’ha solucionat el problema amb un canvi de ferradures dels cavalls abans de començar el darrer tram fins a Tarragona, que passaran de portar-les de ferro com és habitual a un material molt més resistent de plàstic, que garanteix funcionar correctament en tot tipus de terrenys i no requereix una base de sorra per caminar sense relliscar.

  Des de l’Ajuntament, s’espera que sigui un èxit i passi a formar part de la programació anual. Altres actes relacionats amb l’aigua i dedicats als més petits i a tota la família són el ja famós Gran Tobogan Aquàtic Lila organitzat per la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona que tindrà lloc el dimecres 16 a la baixada de la Peixateria; l’espectacle d’aventura aquàtica TarrAQUAnins, organitzat pels Club dels Tarraconins, que es farà al vestíbul del Teatre Tarragona; La Festa de l’Aigua del barri del Port, oberta també per a tots els públics el diumenge 13 a la plaça dels Carros; entre d’altres.

  Tanmateix, Sant Magí comptarà amb tots els actes de caire més tradicional, així com cites ineludibles, com són la Sindriada amb el concert de la cançó de l’estiu dels Mostassa o la cinquena edició de la Watermelon Pool, que enguany es faran al voltant del Mercat Central, amb la doble voluntat de recuperar l’escenari emblemàtic de la ciutat que fa més de 10 anys que està inactiu per les obres, i de l’altra alliberar La Part Alta d’una part de la programació que no és imprescindible dur a terme allí.

  Una altra de les cites imprescindibles és la Diada Castellera del 19 d’agost, on les quatre colles castelleres es reuniran a la plaça de les Cols a partir de les 12 h del migdia.

  La música també tindrà el seu lloc, enguany fent una aposta ferma pel territori, posant èmfasi a la nit del 18è Festival de l’Associació de Músics de Tarragona amb Gossos, Fito Luri i Joan Reig, entre d’altres, el dissabte 13 d’agost a partir de les 20 h a la Capsa de Música de la ciutat.

  Amb tot això, Sant Magí 2017 compta amb diferents novetats logístiques, com la proposta activa d’implantar el got reutilitzable en totes les terrasses habilitades durant els dies de la festa per tal de millorar la convivència entre tota la ciutadania.

  VICTÒRIA ALTÉS DALMAU