Salut farà cribratges massius a Salt per detectar casos de covid-19

  Començaran dijous i la previsió és fer unes 1.500 proves

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  El Departament de Salut farà cribratges massius durant tres dies a Salt (Gironès) per detectar contagis de covid-19. Les proves es faran a la Casa de Cultura Les Bernardes, començaran dijous i s’allargaran fins dissabte i estan dirigides a veïns d’entre 15 i 49 anys sense símptomes i que prioritàriament resideixin a la zona compresa entre el carrer Major, el passeig Marquès de Camps, l’avinguda Països Catalans i el carrer Ramon y Cajal. Aquesta franja d’edat és on es detecten la majoria dels positius actuals a la zona, informa Salut. L’objectiu és contribuir a trobar persones que són portadores del virus sense saber-ho i tallar les cadenes de transmissió de la malaltia.
  El cribratge massiu de Salt s’oferirà voluntàriament i de manera prioritària a persones de 15 a 49 anys sense símptomes i que resideixin a la zona compresa entre el carrer Major, el passeig de Marquès de Camps, l’avinguda de Països Catalans i el carrer Ramon y Cajal, i que no se’ls hagi realitzat una PCR en els dies previs.

  La recollida de mostres es farà de dijous a dissabte a la Casa de Cultura Les Bernardes, des de les 10 a les 14 hores i de 15 a les 19 hores i es realitzarà amb personal d’atenció primària. Salut remarca que totes aquelles persones que presenten simptomatologia o hagin estat contactes de pacients positius no han d’acudir al cribratge massiu, sinó que seran programats des de l’atenció primària i els Gestors Covid en un circuit paral·lel.

  Durant aquests dies preveuen realitzar unes 1.500 proves, amb el que es podria arribar a testar al voltant d’un 25% de la població de Salt corresponent a l’àrea on se centra la campanya. Per dur a terme la campanya de cribratge a Salt, Salut ha treballat amb la direcció de la Casa de Cultura, que depèn del Consell Comarcal del Gironès i de la Diputació de Girona, que ha facilitat l’habilitació de l’edifici per dur a terme la recollida de mostres, i amb l’ajuntament, que col·laborat en la difusió a la població, juntament amb l’Equip d’Atenció Primària de Salt, i ha posat a disposició de l’operatiu agents cívics. També el SEM col·labora amb la logística i recursos materials.

  La prova PCR és gratuïta i per realitzar-la caldrà facilitar noms i cognoms, adreça, telèfon de contacte i, si se’n disposa, presentar la Targeta Sanitària Individual (TSI). Els resultats de la prova es podran consultar aproximadament en 48 hores a través de ‘La Meva Salut’.