Salut administra la segona dosi de Janssen a treballadors d’empreses fruiteres del Baix Segre

  Aquest dijous s'ha muntat un punt de vacunació temporal al Centre Major d'Alcarràs

  Punt de vacunació temporal que Salut ha muntat al Centre Major d'Alcarràs per administrar la dosi de reforç a persones vacunades amb Janssen. ACN

  Salut ha muntat aquest dijous un punt de vacunació temporal al Centre Major d’Alcarràs (Segrià) per administrar la dosi de record a treballadors d’empreses fruiteres del Baix Segre i d’altres municipis del Segrià que s’havien vacunat contra la covid-19 amb Janssen. En aquest cas, se’ls ha posat mitja dosi del vaccí de Moderna. A més d’Alcarràs, Salut preveu instal·lar altres punts de vacunació temporals, d’un o dos dies, en diversos municipis de Ponent per facilitar l’administració de la dosi de reforç del vaccí a treballadors dels sectors de la fruita o carni vacunats amb Janssen fa més de tres mesos. A la Regió Sanitària de Lleida van rebre la vacuna de Johnson & Johnson unes 15.000 persones, i unes 3.000 a la de l’Alt Pirineu i Aran.

  Desenes de treballadors d’empreses fruiteres del Segrià han acudit a posar-se la dosi de reforç de la vacuna contra la covid-19, després d’haver rebut a l’estiu el vaccí de Janssen, que inicialment consistia en una sola dosi. Des de les respectives empreses i centrals fruiteres els han citat per vacunar-se al Centre Major d’Alcarràs on Salut hi ha muntat aquest dijous un punt de vacunació temporal. En aquesta ocasió, se’ls ha administrat mitja dosi del vaccí de Moderna. En concret, estaven citades unes 600 persones.

  “Diuen que la vacuna de Janssen no es tan efectiva com altres i, per tant, trobo molt bé que ens posin la dosi de reforç”, ha afirmat Eva Aixut, treballadora d’una empresa fruitera. Gemma Charles, ha explicat que de la mateixa manera que a l’estiu els han tornat a citar des de Fruits de Ponent per posar-los la dosi addicional. “Hem vingut tots els de l’empresa perquè és important”, ha assenyalat. “Si ens hem de tornar a vacunar és per un bé de tots i és el que toca”, ha exposat Jaume Caselles. “És el que toca i millor prevenir que no pas tornar a passar la covid”, ha dit Àlex Marsal, també treballador d’una empresa fruitera de la zona.

  Salut va començar dimarts a administrar a la Regió Sanitària de Lleida al pavelló Onze de Setembre de la capital del Segrià la dosi de record als vacunats amb Janssen que van rebre aquest vaccí fa més de tres mesos. També es posaran als entres d’Assistència Primària (CAP) o als edificis annexos a aquests del territori. Als vacunats amb Janssen, se’ls administra ara mitja dosi de Moderna o bé una sencera de Pfizer com a reforç del vaccí que van rebre.

  A la vegada i tal com ha fet a Alcarràs, el Departament muntarà punts de vacunació temporals a diferents municipis de la regió sanitària que comptin amb un gran volum de treballadors del sector fruiter o carni, ja que la gran majoria van rebre el vaccí de Janssen. D’aquesta manera, Salut pretén facilitar l’administració de la dosi de reforç a aquest col·lectiu.

  A Catalunya, 348.022 persones van rebre la vacuna de Janssen, inicilament d’una sola dosi. A la Regió Sanitària de Lleida van ser unes 15.000 persones i a la de l’Alt Pirineu i Aran, unes 3.000.