Rovira: “No farem populisme, no baixarem els impostos al 2019”

  L'Ajuntament de Torredembarra ha aprovat, sense la presència de l'oposició, la congelació de les taxes municipals pel pròxim any

  Aquest matí s’ha dut a terme un ple extraordinari a l’Ajuntament de Torredembarra per aprovar provisionalment diferents modificacions de les ordenances fiscals de la localitat. El debat ha començat amb Eduard Rovira, alcalde de Torredembarra, assegurant que no s’abaixarien els impostos ni l’IBI (Impost sobre Béns Immobles), que ha estat una disminució d’ingressos anual de 550.000 €. Per tant, durant el 2019, es congelaran els impostos dels ciutadans. El batlle ha defensat que aquesta congelació es deu a una incertesa pels ingressos del consistori i per les inversions que encara s’han de posar en marxa en la localitat. Aquesta congelació s’ha aprovat per l’equip de govern, sense l’oposició, que ha marxat del saló de plens.

  Entre les modificacions de les ordenances, destaca la rebaixa al 50% de la taxa de l’Ajuntament de Torredembarra per a les terrasses del Passeig Marítim, que paguen una doble imposició: el cànon de Costes i la taxa del consistori. Seguint amb la platja, la taxa d’aquelles activitats a la platja que ofereixen servei als banyistes es reduirà un 40%. A més, també s’ha decidit un tiquet únic del Campus de Setmana Santa per un preu de 12 euros; per a les famílies que vagin a través de serveis socials, serà gratuït.

  L’oposició es mostra “decebuda”
  Els grups de l’oposició s’han mostrat crítics amb les modificacions de les ordenances fiscals proposades per l’equip de Govern i, per mostrar-ho d’una manera visual, tots els grups han abandonat el saló de plens. Toni Sacristán, regidor de la CUP, ha defensat: “Nosaltres no participarem en aquest joc”. Els primers a abandonar el saló han estat Avui Democràcia i la CUP, justament després dels seus torns de rèplica. Després els han seguit el grup municipal de Ciutadans, del Partit Popular, del PDeCAT i Unió. Joel Navas, regidor del PDeCAT i Unió, ha assegurat: “S’han quedat sols perquè vostès volen”.

  L’oposició ha assegurat que els canvis en les ordenances eren mínims i que mostraven les “poques ganes de treballar” de l’equip de govern i també s’han mostrat “decebuts” pels “mínims gests” de consens de l’alcalde amb els grups de l’oposició. “No hi ha gens de diàleg de l’equip de govern amb l’oposició”, ha comentat Toni Cruz, regidor de Ciutadans. També s’han mostrat crítics perquè aquestes modificacions “no ajuden a millorar la vida dels torrencs i torrenques”, com ha destacat Rosa M. Guasch, regidora d’Avui Democràcia. A això s’ha sumat Joel Navas assegurant que “les modificacions són mediocres i de pur tràmit”.

  Nomenament d’un Jutge de Pau
  A més de les modificacions de les ordenances fiscals, els grups municipals han dut a terme 3 rondes de votacions secretes per proposar el nomenament d’un Jutge de Pau. En total, s’hi van presentar 90 candidats; els tres finalistes han estat Josep M. Pijuan, Francesc Ortiz i Aurora Roldán. Després de les votacions, la guanyadora ha estat Aurora Roldán, que serà la primera jutgessa de pau del municipi. Després de la decisió del consistori, el nomenament es farà arribar al Tribunal Suprem de Catalunya.