Roigé: “Hem d’aconseguir que les dones cobrin igual que els homes”

  Laura Roigé és la nova presidenta de la Cambra de Tarragona. És la primera dona que la dirigeix en més de 130 anys d’història de la institució

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Laura Roigé és presidenta de la Cambra de Tarragona des del passat 18 de desembre. És la primera dona que la dirigeix en més de 130 anys d’història de la institució. “És novetat que sigui la primera dona, però no ho hauria de ser. Hauria de ser la normalitat” i és que segons la presidenta, “les dones no són visibles. No ocupen alts càrrecs de les empreses. M’agradaria lluitar per la igualtat de les dones. No és té en compte el talent femení”, ha reblat.

  Roigé ha recordat que amb “l’aplicació del 155 i la manca de govern” no s’han convocat eleccions a les cambres catalanes”. Hi ha temps fins el proper 30 de setembre i no descarta presentar-s’hi.

  “Els empresaris volen estabilitat política perquè l’economia vagi bé”

  Un dels objectius que té la Cambra de Tarragona –amb Laura Roigé al capdavant- és la garantia –i així s’hi ha compromès Roigé- en la defensa de les infraestructures pendents al territori, com l’enllestiment del Corredor del Mediterrani. I és que segons la presidenta ha pres consciència dels problemes latents que existeixen al territori. Prova d’això han estat les reunions que ha tingut amb els alcaldes de La Secuita i Perafort després de la crema de cotxes al pàrquing de l’estació de tren Camp de Tarragona. “Des de la Cambra, els ajudarem”, ha afirmat i creu que la situació es pot reconduir “amb la construcció d’un aparcament Low Cost” a les immediacions de l’estació de l’AVE. Roigé ha confirmat que la pròxima setmana es reunirà amb el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Jordi Sierra.

  Tot i això, Laura Roigé ha decidit no entrar en qüestions polítiques i ha recordat que el paper de la Cambra és de “fer d’interlocutors perquè els empresaris siguin escoltats per l’administració”. Tot i que un dels grans reptes que té la Cambra és el de vetllar “perquè l’economia funcioni”, i no voler entrar al terreny polític, ha demanat a la classe política que es posi d’acord per resoldre la situació política actual perquè “si no fan bé la feina, tots en patim les conseqüències. Els bancs van marxar perquè el diner vol estabilitat”, ha afirmat.

  El llegat d’Albert Abelló

  Roigé també ha tingut paraules d’homenatge a Albert Abelló. Segons la presidenta, Albert Abelló “ha sigut el millor president que ha tingut la Cambra. Ha estat un gran empresari”. Per aquest motiu, la nova dirigent ha explicat que la Cambra organitzarà un homenatge a l’expresident de la institució –que va traspassar el passat mes de desembre- i que seguirà el llegat d’Abelló, sobretot en un dels seus projectes pioners, la ruta de tapes. Per aquest motiu, vol engegar una iniciativa perquè se celebri  una ruta de tapes els divendres coincidint amb l’arribada dels creueristes a la ciutat.