Roigé governarà Tortosa en minoria

La candidata de Junts per Tortosa continuarà comandant la ciutat el nou mandat.

Nova corporació municipal de l'Ajuntament de #Tortosa per al mandat 2019-2023. Cedida.

La candidata de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, que va rellevar Ferran Bel l’any 2018 al capdavant de l’Ajuntament de la ciutat, continuarà comandant-la el nou mandat.  Roigé es converteix així en la primera alcaldessa electa després d’haver obtingut els set vots de la seva formació. Finalment, no s’ha reeditat el pacte entre ERC i els post convergents, de l’anterior legislatura.

En no assolir cap acord de governabilitat,  la resta de formacions ha votat el seu cap de llista. Els cinc regidors de Movem Tortosa han votat al candidat Jordi Jordan, els quatre d’ERC a Xavier Faura, els tres del PSC a Enric Roig i els regidors de la CUP, Xavier Rodríguez, i de Ciutadans, Miquel Albacar, s’han votat a si mateixos. Per tant, automàticament, s’ha investit la candidata de la força més votada a les eleccions municipals.

Roigé inicia així el mandat governant en solitari. Tot i que assegura tenir la “força, la capacitat i il·lusió per governar la ciutat”, i ho farà inicialment en minoria, durant la seva primera intervenció del mandat, ha estès la mà a la resta de partits per fer “construir un govern més ampli i estable per tirar endavant els projectes que Tortosa necessita”.  Idea que ha recollit el socialista, Enric Roig, tot oferint el suport de la seva formació a la governabilitat de la ciutat.

Per la seva banda, els republicans també han descartat participar d’un govern que comptés amb la participació del “bloc del 155”, opció promoguda per Movem Tortosa per aconseguir un govern alternatiu. El seu portaveu, Jordi Jordan, ha lamentat la postura d’ERC i el veto creuat del PSC, ja que, segons ha explicat, no sols respon a interessos supramunicipals que s’aniran coneixent durant les pròximes setmanes, sinó que ha propiciat que “el govern de la ciutat no respongui al canvi expressat per les urnes on, amb més de 9000 vots, les forces progressistes o d’esquerres han obtingut la xifra més alta de la història democràtica a la ciutat”. No obstant això, Jordan també ha estès la mà a tres grans pactes de ciutat: promoció econòmica, rehabilitació de l’habitatge i el patrimoni i transparència.

Encara més contundent en el seu rebuig ha estat el regidor de la CUP, Xavier Rodríguez, que ha lamentat “la manca de valentia de les forces progressistes de Tortosa”. Un to diferent ha emprat el nou regidor i portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament, que ha reafirmat el seu compromís amb el canvi a la ciutat tot denunciat falta de transparència.