Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

Els rodencs decidiran part del pressupost municipal

Avatar photo

Els pressupostos participatius tindran una partida de 120.000 euros

Roda de Berà presenta els primers pressupostos participatius del municipi amb l’objectiu que la ciutadania pugui decidir en què s’inverteix una part del pressupost municipal. “Es vol implementar la cultura de la participació”, declara Frederic Royuela, regidor de l’àrea de Ciutadania. Per afavorir l’enteniment de la població, el protocol dels pressupostos compta amb dues edicions.

Edició 0, any 2018
La primera proposta, que finalitzarà al juny, s’anomena Edició 0 i se centra en el pressupost del 2018. L’Ajuntament porta dos anys recollint propostes que van sortir a través de les reunions de les associacions de veïns i aquestes idees són les que la ciutadania votarà. Aquesta fase també està pensada per ser pedagògica per tal que la població pugui aprendre què és això dels pressupostos participatius.

L’Edició 0 començarà amb una presentació informativa de les propostes presentades al carrer el dia 23 d’abril a les 19:30h a la Plaça dels pins. “Volem que a l’Ajuntament vagi a la ciutadania”, explica Coia Poblet, la tècnica del Gabinet Ceres, d’investigació sociològica i de mercat. I agrega: “Aquesta iniciativa pot ser un punt fort per començar el procés amb bon peu”. La votació de les propostes es realitzarà del 21 de maig al 3 de juny.

Edició 1, any 2019
L’Edició 1, centrada en el pressupost del 2019, serà diferent de l’Edició 0 en l’aspecte que no només les associacions de veïns, sinó que la ciutadania podrà presentar les seves propostes. Qualsevol ciutadà ho podrà fer a títol individual, sempre que tingui més de 16 anys. Les propostes es podran fer fins al mes de juliol del 2019 i la votació es farà a l’octubre. Des de l’Ajuntament, s’espera que la ciutadania hi participi de bona gana perquè “cada vegada el teixit participatiu està més viu”, tal com assegura Pere Poblet, alcalde de Roda de Berà. En aquest aspecte, Coia Poblet destaca: “La importància no són els números, sinó la qualitat d’aquesta participació ciutadana”.

Les propostes dels ciutadans hauran de seguir uns criteris corresponents com que no superin la quantitat fixada de 120.000 euros, que siguin legals, que no suposin contractació de nou personal, que siguin competència de l’Ajuntament i que no siguin exclusives socialment, entre d’altres. Quan finalitzi el termini de propostes, l’Ajuntament valorarà totes les propostes i aquelles que siguin vàlides passaran al sistema de votació. Les propostes finals es seleccionaran d’acord amb els vots obtinguts i al límit econòmic establert.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Tarragona, un destí cosmopolita

Notícia següent

Salou aposta pel ioga amb reconeguts professionals nacionals i internacionals

Notícies relacionades