Roda de Berà obre la segona convocatòria d’ajuts a autònoms, pimes i microempreses

  Les sol·licituds es podran presentar a partir de demà i fins al 15 de setembre

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  A partir de demà, els autònoms, pimes i microempreses de fins a 25 treballadors de Roda de Berà que hagin patit els efectes negatius de la crisi sanitària de la Covid-19 poden començar a presentar les seves sol·licituds a la segona línia d’ajuts posada en marxa per l’Ajuntament.

  Des de l’inici de la pandèmia, l’Ajuntament va prendre part aprovant diferents mesures de diversos àmbits d’actuació, reunides totes elles en el Pla de Reactivació Econòmica de Roda de Berà, que s’ha anat desenvolupant durant aquest últim any per ajudar a pal·liar els efectes negatius que la crisi sanitària ha provocat en els negocis rodencs.

  La primera línia va beneficiar 78 autònoms, pimes i microempreses. Es van atorgar 75.500 euros en ajudes, 14 de 750 euros; 62 de 1.000 euros; i dues de 1.500 euros, segons la puntuació assolida. Per aquesta edició la partida destinada és de 100.000 euros i l’equip de Govern espera poder exhaurir-la.

  “Tenim la voluntat de seguir ajudant totes aquelles persones, empreses, autònoms i pimes que més han patit”, deia el regidor d’Hisenda, Gerard Solé, durant la sessió plenària de maig durant la qual es van aprovar les bases, “per aquest motiu, i per arribar a un major nombre de beneficiaris i amb la voluntat de seguir arribant allà on altres administracions no ho fan, les bases inclouen algunes modificacions respecte la primera edició”, assegurava Solé.

  El nombre màxim de treballadors de les microempreses, per exemple, passa de 15 a 25. En el cas dels autònoms, el rendiment net de l’exercici 2020 no pot haver superat els 17.500 euros, i en funció d’aquest rendiment net s’atorgarà més o menys puntuació. Quant a les empreses, es tindrà en compte el tant per cent en què s’ha vist reduïda la seva facturació durant el 2020, que ha de ser d’almenys un 25%, comparant els ingressos amb l’exercici 2019. També s’ha volgut no discriminar a les empreses de nova creació al 2020, les quals, tot i no tenir dades de l’any anterior per poder realitzar la comparativa, també podran demanar la subvenció i se les valorarà de forma proporcional als dies d’activitat efectiva.
  El que no varia és la quantia de la subvenció, que podrà ser de fins a 1.500 euros, segons la puntuació assolida d’acord amb els criteris inclosos a les bases.

  Les sol·licitud s’hauran de presentar a través de la Seu Electrònica abans del 15 de setembre i es resoldran de forma independent i per ordre de presentació. Les subvencions s’atorgaran per procediment de concurrència no competitiva amb aquest mateix ordre fins que el pressupost disponible s’hagi exhaurit.