Roda de Berà celebrarà la Festa Major Petita del 8 al 10 d’octubre

  El tradicional seguici amb els pagesets i pagesetes i l’espectacle del conegut humorista ‘El Sevilla’ seran els plats forts de la festa

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  La regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament ja prepara la seva Festa Major Petita de l’Ecce Homo, que enguany tindrà lloc del 8 al 10 d’octubre, garantint totes les mesures per fer front a la Covid-19 i tornant a demostrar que la cultura és segura.

  El 8 d’octubre l’Ajuntament inaugurarà una mostra fotogràfica de l’Estiu a la Pedrera, amb imatges dels esdeveniments celebrats dins de les edicions de 2019 i 2020.

  L’exposició es podrà visitar a la Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca durant un mes, els matins de dimarts a divendres de 9:30 a 13:30h i els dijous a la tarda de 16:30 a 19:30h.

  El tradicional campionat de bitlles arribarà el dissabte 9 al matí, a partir de les 11 a la plaça dels Pins. Els participants hauran de netejar-se les mans amb gel hidroalcohòlic abans de cada tirada, i les bitlles i bitllots seran desinfectats després de cada torn.

  El mateix dissabte, a partir de les 10 de la nit, la Banda Neón oferirà un concert de versions per a tots els públics. El seu repertori comprèn des dels millors temes mítics disco dels 80’s fins al reggaeton més actual, passant per la millor rumba i rock de tots els temps. L’entrada és gratuïta i no és necessari fer reserva.

  El diumenge arribarà l’acte més tradicional de la festa, amb la concentració dels pagesets i pagesetes, partir de 2/4 d’11 del matí, a la plaça de la Sardana, per participar en el seguici cap a l’església. Els infants estaran acompanyats en aquesta ocasió pels músics dels Joglars de la Bota i per un xanquer pagès. Un cop a la parròquia, mossèn Antonio Rodríguez oficiarà una missa solemne en honor a Sant Ecce Homo i beneirà els fruits de la terra.

  Com cada any, tots aquells infants que vulguin participar-hi però no tinguin la roba per poder vestir-se de pageset o de pageseta, poden posar-se en contacte amb l’Hotel d’Entitats.

  Seguidament, a les 12 del migdia, els Joglars de la Bota oferiran un espectacle de malabars a la plaça de la Sardana. En cas de pluja aquest acte es traslladaria al pavelló municipal.

  Un dels plats forts de la festa arribarà el diumenge a la tarda, a partir de 2/4 de 8 del vespre al pavelló municipal, amb l’humorista Miguel Ángel Rodríguez, més conegut com ‘El Sevilla’. El còmic visitarà Roda de Berà amb la seva bogeria, la seva creativitat i les seves eloqüències per presentar-nos “La vida es rocanrol”. Què en pensa la seva mare dels seus pèls, de la seva roba i dels seus tatuatges; com educa els seus fills un tipus que té un grup que es diuen els Mojinos Escozíos; o què fa una Rock Star quan li toca ser president de la seva comunitat de veïns, aquestes i moltes altres qüestions les resoldrà El Sevilla en “La vida es rocanrol”. L’entrada és gratuïta i no és necessari fer reserva, atès que l’accés serà per ordre d’arribada al pavelló.

  Finalment, inclòs al programa i dins dels actes organitzat per les Jornades Europees del Patrimoni 2021, l’Ajuntament durà a terme el diumenge, de 10 a 14h, una jornada de portes obertes al Museu de la Ràdio Luis del Olmo.