Roda de Berà celebra la Diada Nacional de Catalunya

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  La Diada Nacional de Catalunya es va iniciar a les dotze del migdia amb l’ofrena floral al que fou el 122è President de la Generalitat de Catalunya, Francesc Macià, a la plaça que porta el seu nom.

  L’alcalde Pere Virgili acompanyat pels regidors i les regidores Teresa Ferré, Frederic Royuela, Rosana Dorantes i Gerard Solé del grup TRIA Roda de Berà, Josep Antoni Benedicto, Laura Moya i Juan Pedro Labrador, del Partit dels Socialites de Catalunya, Eva Maria Giménez, d’Esquerra Republicana de Catalunya i Albert Martín, de Junts per Roda de Berà, van realitzar l’ofrena d’un ram en representació del Consistori. A més, cada un d’aquests grups van lliurar el seu ram juntament amb el grups de Roda en Comú i l’Assamblea Nacional de Catalunya.

  Els actes de la tarda es van iniciar a la plaça dels Pins on Pere Virgili i Frederic Royuela van realitzar una sessió informativa de l’edició 2 dels Pressupostos Participatius per tal de traslladar a la ciutadania els detalls del procés i l’estat d’execució de les propostes guanyadores en edicions anteriors. Avui, 12 de setembre, s’ha obert el procés d’aportació de propostes per l’edició 2, que s’allargarà fins el 13 d’octubre. Pots fer les teves aportacions des de la pàgina web www.tudecideixesrdb.cat.

  La celebració va continuar a partir de dos quarts de vuit de la tarda a la plaça de la Sardana amb el concurs de llançament de pinyol d’oliva. Una trentena de participants de diferents edats es van disputar ser els millors llançadors. Rubén Sánchez, es va alçar amb el trofeu de campió amb una distància de 14,8 metres. Jose A. Ansió, va ser el segon classificat i Aitor Casas el tercer.

  En acabar el concurs es va iniciar una multitudinària botifarrada amb mongetes i pa amb tomàquet cuinada per membres de la Penya Blaugrana de Roda de Berà i servida per l’Alcalde, regidors i regidores de l’equip de Govern i per voluntaris i voluntàries. Com és tradicional, les postres són molt especials, una coca gegant amb els colors de la Senyera.

  El sopar va ser amenitzat per la música en directe de Marc Oriol qui va animar als assistents a sortir a ballar.