Obliguen a quedar-se en roba interior a les candidates d’una oferta de feina

“Em vaig quedar en sostenidor i faldilla. Em van mirar els braços, em van mirar per davant i per darrere fixament. Et sents un animal de zoo”, explica una de les candidates

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Un grup de dones que van ser convocades a una entrevista de feina per treballar com a hostesses a la companyia Kuwait Airways van veure com els reclutadors del procés de selecció els hi demanaven quedar-se en roba interior perquè poguessin observar els seus cossos. L’empresa Meccti, encarregada del procés de selecció, va incórrer una pràctica il·legal a Espanya.

La sessió va tenir lloc a l’hotel Meliá Barajas, prop de l’aeroport, el passat 5 de novembre. Meccti avisava en la convocatòria que era necessària una alçada mínima de 160 centímetres i “una excel·lent presentació en general”, però no avisava de fins a quin punt s’anava a comprovar aquest requisit.

“Em vaig quedar en sostenidor i faldilla. Em van mirar els braços, em van mirar per davant i per darrere fixament. Et sents un animal de zoo”, explica una de les candidates.

Els exàmens d’idiomes no semblaven tenir un barem clar, però els físics eren exhaustius. “Em va dir si podia somriure. Llavors, van mirar per dins i fora per a veure les meves dents. Em va fer somriure de perfil, a l’esquerra, a la dreta. Em va demanar que em llevés les ulleres, perquè no solien contractar gent amb ulleres”, comenta una altra de les joves.

A més a les aspirants les van avisar que les seleccionades haurien de pagar 1.900 euros per a pagar la seva formació abans d’incorporar-se al lloc de treball.