Reus Transport i la URV treballen en el marc de la plataforma DEMOLA Southern Catalonia

  Aquest mes d’abril s’ha presentat a l’empresa municipal Reus Transport el resultat del repte sobre la mobilitat del futur

  Aquest mes d’abril s’ha presentat a l’empresa municipal Reus Transport el resultat del repte sobre la mobilitat del futur desenvolupat amb la plataforma d’innovació i cocreació DEMOLA Southern Catalonia arran de l’acord entre la URV i l’Ajuntament de Reus.

  La plataforma d’innovació i cocreació DEMOLA es troba en 13 països i connecta els talents i les habilitats d’equips multidisciplinaris d’estudiants de grau i màster de les universitats amb els reptes reals d’empreses i organitzacions públiques, privades i del tercer sector que necessiten sol·lucions innovadores. La URV és l’operador DEMOLA al nostre territori des del 2017 arran d’una iniciativa conjunta entre la URV i els Ajuntaments de Reus i Tarragona.

  En el cas de Reus, en el marc de les relacions entre l’Ajuntament i la URV, s’han treballat dos reptes de futur amb aquesta plataforma d’innovació oberta i cocreació . D’una banda, un equip ha treballat la mobilitat del futur a través de Reus Transport; de l’altra, un altre equip treballarà amb l’Ajuntament de Reus un projecte al voltant del servei d’atenció a la ciutadania.

  El regidor de Promoció Econòmica i president de Reus Transport, Marc Arza, afirma: «L’Ajuntament de Reus tenia clar que havia de ser en aquesta primera fornada de projectes DEMOLA perquè creïem en aquesta idea d’articular el territori a partir del coneixement, amb projectes compartits i innovadors.»

  El cas de Reus Transport

  En el cas de Reus Transport es va plantejar a l’equip multidisciplinar integrat per estudiants de diversos àmbits el repte de viatjar a la mobilitat del futur. El resultat presentat aquest abril és una demo en forma d’aplicació que té en compte la connectivitat del territori, l’ús sostenible del transport públic i la salut, tot ideat en funció de les necessitats reals de l’usuari final.