Reus reforça amb un equip de persones voluntàries l’atenció a les persones sense sostre

  Aquesta actuació s'ha posat en marxa davant la previsió que en les pròximes hores baixin les temperatures de manera significativa

  Aquest dimarts i dijous, 22 i 24 de gener, un equip de persones voluntàries de Creu Roja i de Protecció Civil, coordinats des de la Regidoria de Benestar Social, a través del Pla Local d’Inclusió Social (PLIS), atendran, d’onze de la nit a una de la matinada, a les persones que trobin dormint al carrer. Aquesta actuació s’ha posat en marxa davant la previsió que en les pròximes hores baixin les temperatures de manera significativa, tot i que l’avís per fred no s’ha traduït, de moment, en l’activació de cap pla d’emergència.

  A més d’aquesta actuació concreta, els diferents departaments implicats en l’atenció a les persones en situació de vulnerabilitat coordinen la seva acció perquè la ciutadania tingui present la situació de risc per fred, i també per atendre aquelles persones que ho puguin necessitar. En aquest sentit, treballen conjuntament serveis municipals com ara la Guàrdia Urbana, Emergències i Protecció Civil, Serveis Socials (Regidoria de Benestar Social), Brigades Municipals o Salut Pública.

  Atenció a les persones sense llar durant tot l’any
  Des de l’any 2018, la Regidoria de Benestar Social, a través del Pla Local d’Inclusió Social (PLIS), ha millorat l’atenció a les persones sense sostre durant tot l’any mitjançant l’atenció continuada d’un educador social i d’una col·laboració més estreta amb les entitats socials que formen part de la xarxa integral per l’atenció de les persones que es troben en exclusió residencial. Una tasca que s’intensifica quan baixen molt les temperatures.

  En situacions de risc per fred, l’Ajuntament de Reus també fa una crida a les famílies, en especial a les que tenen cura de gent gran i infants, a emprendre les mesures de prevenció particulars que siguin necessàries. Al mateix temps, recorda a la ciutadania que qualsevol que detecti una persona que es troba en una situació d’emergència amb motiu del fred, pot trucar al telèfon de Serveis Socials 977010034 o al 092 de la Guàrdia Urbana.