Reus recupera dos vehicles històrics del servei municipal de bombers

  Es tacta d’un Hispano Suiza autobomba, adquirit per l’Ajuntament l’any 1931, i depositat al parc de bombers de Reus; i un Magirus Deutz, amb autoescala automàtica, comprat el 1971

  L’Ajuntament de Reus ha recuperat dos vehicles històrics d’extinció d’incendis de propietat municipal i cedits temporalment al cos de bombers de la Generalitat. Es tacta d’un Hispano Suiza autobomba, adquirit per l’Ajuntament l’any 1931, i depositat al parc de bombers de Reus; i un Magirus Deutz, amb autoescala automàtica, comprat el 1971, i que actualment era al parc de bombers de Cambrils.

  Els dos vehicles formaven part del cos municipal de bombers de Reus i es van cedir a la Generalitat d’acord al decret de 21/1997 de 21 de gener, pel qual s’autoritzava a l’Ajuntament la dispensa de l’obligació de prestar el servei mínim de prevenció i extinció d’incendis. El traspàs dels vehicles es va revertir el 2006, però no ha estat fins ara que l’Ajuntament els ha recuperat amb l’objectiu de conservar-los i exposar-los al públic.

  Fins ara, els vehicles estaven en dipòsit als parcs de bombers de Reus i Cambrils, fet que ocasionava problemes d’espai als vehicles operatius del cos i, alhora, suposava un risc per a la conservació dels vehicles històrics.

  Els dos vehicles s’han traslladat a les cotxeres de la companyia municipal d’autobusos, on s’avaluaran els treballs de manteniment que s’hi faran, a l’espera de decidir la seva ubicació definitiva. Els treballs de manteniment comptaran amb la col·laboració de membres del Biela Club Clàssics Històrics, l’associació d’aficionats als vehicle d’època de Reus.

  De manera puntual, l’Ajuntament cedirà l’ús dels vehicles als Bombers de la Generalitat per a actes i demostracions en l’àmbit de la divulgació de la història, ofici o competències propies dels Bombers.