Reus celebra aquest dissabte el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

  Un del actes el protagonitzaran els Castellers de la Il·lusió de Valls, la colla de la inclusió, amb la col·laboració dels Xiquets de Reus a la plaça de Prim

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Enguany, l’acte institucional per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que se celebra a tot el món el 3 de desembre, tindrà lloc a Reus el dia d’abans, 2 de desembre, a la tarda.

  A les 17 h, a la plaça de Prim, actuaran els Castellers de la Il·lusió de Valls, la colla de la inclusió, amb la col·laboració dels Xiquets de Reus. Després, a les 18 h, a la mateixa plaça, actuarà la Batukada Artesà, una formació de percussió de ritmes samba-reggae integrada per persones amb discapacitat intel·lectual. I a les 18.30 h, al Palau Bofarull de la Diputació, hi haurà una taula rodona, en què participaran el professor Jose López, representant l’ONCE, i membres dels Castellers de la Il·lusió de Valls. Aquest acte tanca un cicle d’activitats, organitzat per la regidoria de Benestar Social amb la col·laboració d’altres regidories, de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017 i de la Diputació de Tarragona, que va començar el 23 de novembre. L’objectiu és donar visibilitat a les persones amb discapacitat i conscienciar la ciutadania sobre la importància de construir una ciutat inclusiva, per tal de promoure el benestar de tothom.

  Prèviament, aquest divendres, 1 de desembre, a les 18.45 h, al Casal de les Dones (plaça de la Patacada, 10), està prevista la projecció documental “Jo també vull sexe”, produït pel programa “Sense ficció” de TV3, amb la participació dels autors i amb un breu debat posterior sobre el tema de la sexualitat i les persones amb diversitat funcional. Després hi haurà l’acte de reconeixement, per part de Societat Limitada -Dow Chemical, a persones o entitats destacades en l’àmbit de la diversitat funcional i dels moviments socials. I per acabar, s’atorgaran els premis de l’Obra social “La Caixa”.

  Dissabte 2 de desembre al matí s’han programat, a la placeta del Gegant Indi (carrer de Sant Joan), d’11 a 13.30 h, bàsquet participatiu (amb cadira de rodes), organitzat pel Club Esportiu Costa Daurada de Reus. I durant les mateixes hores, a la plaça de Prim s’alternaran durant el matí, màster Class de Zumba per la salut mental, organitzat per l’Associació Francesc Tosquelles amb la col·laboració del Gimnàs Fitness 4 live, i actuació del Grup de Zumba Down Revolution de l’Associació Down Tarragona amb la col·laboració de la Sala New York de Reus.

  La resta d’activitats que s’han programat durant els darrers dies són les següents: l’espectacle “El Taller de la Història”, interpretat per l’alumnat de l’aula de teatre del Punt de Trobada del Taller Baix Camp; una visita guiada pel Reus Modernista de les joventuts de l’ONCE; una xerrada de l’Associació Aspercamp, a càrrec d’Eva Pérez i Mònica Bellido; l’actuació del Ball dels Dotze Mesos per part de l’Associació Poncella de la Rosa de Reus; la inauguració de l’exposició “Escoltant els colors”, organitzada per la Fundació Villablanca-Villablanca serveis assistencials (VSA), i l’espectacle “Emocions”, un musical interpretat per membres del Servei de Teràpia Ocupacional (STO) de la Fundació Pere Mata.