Reus acull la Col·lecció BEEP d’Art Electrònic més important d’Europa

  La Capital de la Cultura Catalana, Reus 2017, inaugura el dijous 23 de novembre l'exposició 'Aproximacions creatives a la Col·lecció BEEP d'Art electrònic'

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  La Capital de la Cultura Catalana, Reus 2017, inaugura el dijous 23 de novembre l’exposició “Aproximacions creatives a la Col·lecció BEEP d’Art electrònic”, que posarà de manifest les peculiaritats d’aquest patrimoni i el seu caràcter interactiu i pedagògic.

  Els comissaris de l’exposició asseguren que “es tracta de la col·lecció privada d’art tecnològic i digital més important d’Europa i reflecteix una escena artístic molt actual i representa un projecte pioner d’inestimable valor perquè no existeix cap altre projecte d’aquest tipus d’aquesta envergadura mundial”.

  L’empresa reusenca BEEP Informatica, del grup Ticnova, amb més de 400 botigues i que comercialitza productes informàtics i tecnològics per particulars, “pimes” i educació sota la marca BEEP, ha cedit a l’Ajuntament de Reus la seva col·lecció d’art tecnològic perquè sigui exposada al Museu de Reus coincidint amb la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017. L’alcalde, Carles Pellicer, i el president de BEEP Informàtica, Andreu Rodríguez, han signat aquest dimecres el conveni de col·laboració que preveu una exposició d’aquest fons al Museu de Reus a partir del 23 de novembre de 2017.

  La col·lecció integra peces molt singulars que van ser escollides durant les diferents edicions dels premis BEEP Art Electrònic entre els anys 2003 i 2017. Aquestes peces són un testimoni de l’evolució de la creació artística a través de diferents mitjans digitals i tècnics. Una exposició al Museu Salvador Vilaseca (raval de Santa Anna, 59) permetrà descobrir aquest fons d’obres realitzades entre 1970 i 2016.

  Col·lecció pionera
  La Col·lecció BEEP d’Art Electrònic és la primera col·lecció de tot l’estat especialitzada en l’art vinculat a la ciència i la tecnologia. BEEP Art Electrònic aplega obres seleccionades al llarg de 14 anys d’activitat i ha generat a través de més de 40 obres una col·lecció que es troba entre les més importants d’Europa en la seva especialitat.

  Actualment és un referent internacional en el seu format i participa com a col·lecció invitada a la pròxima edició de la “Biennal of the moving image” (Frankfurt). La Col·lecció BEEP Art participa també amb l’exposició de les seves obres a l’IVAM (València), ArtfuturaPaço das artes Sao Paulo i el NCArte a Bogotà (Colòmbia), entre d’altres. BEEP informàtica és una empresa reusenca amb més de 30 anys d’èxits a tot Espanya i mecenes únic d’aquest projecte d’art electrònic que potencia la creació artística vinculada a la ciència i la tecnologia, i contribueix a difondre els valors pedagògics de la societat de la informació.

  El dijous 23 de novembre, a les 18:00h, està prevista al Museu de Reus la roda de premsa i la visita de presentació de l’exposició.