Responsables del Basilisc petit, la nova bèstia del seguici: “Fa temps que ens demanàven crear el Basilisc Petit. Ara ja és una realitat”

Avatar photo

Com es viuen els dies previs de la presentació del Basilisc petit?
Mari Carmen Líndez: Es comencen a sentir els nervis previs al gran dia. Encara estem  acabant alguns detalls perquè quadri tot el dia de la presentació. Això si, sempre amb il·lusió.
Elena Latorre: Fa molts mesos que estem organitzant el projecte. Estem molt contents.

Quina és l’essència d’aquesta nova bèstia?
EL: Volem que sigui com el Basilisc gran però que no tingui la seva mirada ferotge, sinó que aquesta sigui més dolceta. Volem que en els seus ulls hi hagi un toc angelical, que estigui relacionada i dirigida per a la canalla.

Alguna diferència més respecte al Basilisc gran?
MC: El més cridaner és el pes. El Basilisc gran pesa uns 75 quilos, mentre que el petit només en pesa uns 25. Es tracta d’un pes més adequat per a nens d’11 fins a 17 anys, que seran els que el portaran.
EL: Està pensat més per a la canalla, sembla com un pollet petit. Fins i tot té un somriure picaresc. D’altra banda, la posició de les ales també varia.Aquestes estan més aixecades. És com si intentés començar a volar.

D’on sorgeix la idea de crear aquesta bèstia?
EL: Dels nens petits. Des de fa molts anys que ens demanaven que creesim el Basilisc petit. No només els nens de la colla, que van ser els primers a demanar-ho, sinó que també ens ho demanàva gent del carrer.

El projecte es va començar l’any passat, però des de quan s’ha començat a treballar en la idea?
MC: Es va començar molt aviat. El que passa és que durant aquests últims mesos el volum de feina ha augmentat, ja que s’havien de polir cosetes.
EL: Com has dit, el projecte es va presentar l’any passat, tot i que la idea es va pensar molt abans. El que va passar és que com també es presentava l’Àliga petita, vam deixar “aparcat” el projecte. Així s’evitava que les dues bèsties nasquéssin a la vegada. Un cop presentada l’Àliga Petita, vam començar a treballar a fons amb el Basilisc petit. El Manel Llauradó, l’escultor, ja sabia de l’existència del projecte des de fa molt de temps.

Heu pensat en les xarxes socials?
MC:
 La veritat hi ha una gran expectació a les xarxes socials per l’arribada del Basilisc. Hi ha moltes persones que ens segueixen per la xarxa social de facebook.

Heu engegat una campanya de recaptació de diners per finançar al Basilisc petit. Heu aconseguit l’objectiu? 
MC: Necessitem reunir uns 16.000 euros. El que passa és que hem agafat una temporada “dolenta” (s’ha fet en ple estiu per la qual cosa moltes empreses estan de vacances). No obstant,  estem aconseguint l’objectiu.

EL: D’una manera o una altra, sempre ens apropem al que volem. A més, també estemfent campanya per presentar-la per arreu dels pobles i a les xarxes socials. AIxò també ajuda.

Com creieu que rebran els reusencs la nova bèstia?
MC i EL: Amb els braços oberts, com han rebut a totes les bèsties. Els que ja l’han pogut veure  els hi ha agradat molt.

Podeu confessar algun secret abans de la presentació?
EL:
 Està molt dirigit a la canalla, no és la còpia idèntica del basilisc gran. És una bèstia molt “cuqui”.

Què tal ha estat treballar amb el Manel Llauradó (escultor del Basilisc petit)?
EL: Molt fàcil. Ell mateix va fer el Basilisc gran, per tant, hi ha molt bona relació amb ell. En Manel ha entès la idea des del primer dia i l’ha plasmat a la perfecció.

Qui pot portar al Basilisc Petit?
MC: Nens d’entre 11 i 17 anys. Només pot entrar una persona. La dinàmica serà diferent, hi haurà 15 portadors i, a més, aquells nens que no arribin a l’edat mínima podran acompanyar a la bèstia, és una manera d’ensenyar els valors d’entrar i ajudar en una colla.
EL: No només ens ajuden a acompanyar la bèstia, sinó que també aprenen, per exemple, com fer pinya.

De cara a la presentació, ja sabeu qui seran els padrins?
EL: Els padrins són l’Aliga Petita de Reus i la Mulasseta de Montblanc, seran els padrins festius. A part d’aquests, hi haurà dos padrins físics que ara mateix no us les podem dir qui són però més d’un s’emportarà una sorpresa.

Heu rebut el suport de l’Ajuntament?
EL:
 Des del primer dia, sempre ens han ajudat en tot el que hem necessitat. Sempre s’han mostrats interessats en ajudar-nos.

Imagino que estar al capdavant d’un projecte com aquest ha de ser emocionant…
EL: I també una gran responsabilitat. És molt diferent portar una colla de gent adulta (Basilisc gran) que una colla formada per nens. Ser responsable de la canalla sempre és un pes afegit.
MC: Estem parlant d’una colla que treballa amb nens, hem hagut de regir uns nous estatuts perquè el Basilisc gran i el petit estiguin dintre de la mateixa colla.

Un missatge per aquestes festes de la Mare de Déu de Misericòrdia.
EL: Que no es perdin la presentació del Basilisc Petit. Serà un espectacle molt diferent de tots els actes que s’han fet. Serà innovador.
MC: Tots els carrers estaran inundats de nens amb els seus elements, esperem que no s’ho perdin.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Montse Castellà, portaveu de la Plataforma Trens Dignes Terres de l’Ebre – Priorat: “Amb els nous horaris s’estalviaran moltes devolucions i es maquillarà l’estadística”

Notícia següent

José M. Chavarria, president de la Cambra de Comerç de Tortosa: “Empreses del nostre territori s’han iniciat en l’exportació a l’estranger gràcies als programes de la Cambra”

Notícies relacionades