Recortes Cero – Grupo Verde presenta les seves llistes

  La portaveu de Recortes Cero, Núria Suárez, és la candidata a la Presidència

  La coalició Recortes Cero – Grupo Verde ha presentat avui les seves llistes a les circumscripcions de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, acompanyades pels avals que exigeix la llei a les candidatures sense representació parlamentària. Recortes Cero – Grupo Verde ha presentat el doble de les signatures necessàries, 12 mil.
  La candidatura de Barcelona està encapçalada per Núria Suárez, portaveu de Recortes Cero i responsable una campanya que es va iniciar al febrer; aquest any i que va culminar al setembre i octubre, amb el llançament de tres manifestos; “1-O Estafa Antodemocrática”; “DUI imposició antidemocràtica”; i “Retirar la DUI, Convocar Eleccions”, recolzats per més de 5 mil activistes i professionals de l’esquerra catalana, i publicats a El País, El Mundo i El Periódico.
  Núria Suárez ve impulsant des del 2014 un moviment d’esquerres que s’oposa activament a la independència i a les retallades com a senyal d'identitat. Abans de la convocatòria del 9N, Núria Suárez va promoure i va signar, al costat d’altres 300 activistes i sindicalistes d’esquerres el manifest “Per la Unitat del Poble Treballador. Decidim No a la Independència”. Segons Núria Suárez, Recortes Cero – Grupo Verde es presenten a les eleccions;perquè aquesta esquerra i el que defensa no està representada al Parlament.
  En la campanya l’acompanyaran en el segon i tercer lloc, Eva Avendaño i Arelis Guaramato. Aquestes, tres dones pretendre donar-li la volta a les eleccions amb una alternativa absolutament diferent, en la qual elles marcaran la pauta. Eva Avendaño és una activista de l’Hospitalet, llicenciada en Economia i activista en el seu moment del 15-M. Arelis Guaramato és veneçolana i presidenta d’un col·lectiu de dones immigrants, activista feminista i defensora dels drets dels treballadors immigrants.
  La llista que encapçala Núria Suárez està formada fonamentalment per activistes dels moviments socials i sindicalistes, com Manuel Camuñas, secretari general de ASTAC (sindicat de transportistes), Aitor Martín, de la CGT al sector de l’Ensenyament, Toni Navarro, director del Festival de Cinema i Drets Humans i activista ecologista, o Enrique Macias, coordinador de la PAH de l’Hospitalet, a més de nombrosos professionals independents.
  Els últims llocs de la llista de Barcelona són per a una representació de professionals del món de la cultura, com són la poeta i editora Rosa Lentini, la poeta Concha García, l’il·lustrador Josep Farriol, els escriptors José Enrique Martínez Lapuente i Ricardo Cano Gaviria, l’editora Lola Almazán, o l’ escriptora i Creu de Sant Jordi, Antonina Rodrigo. La candidatura la tanca el catedràtic i fundador d’Els Verds a Catalunya, Octavi Piulats.
  En els propers dies, Recortes Cero – Grupo Verde anunciarà la presentació pública de la candidatura i el programa amb el suport de personalitats i professionals destacats de l’esquerra catalana i espanyola.