Rebenten prop de 50 casetes de reg en diferents municipis del Segrià en una sola nit

    Ho ha denunciat l'organització JARC que assegura que els lladres s'han endut programadors de reg valorats entre 2.000 i 3.000 euros cadascun

    La matinada de dijous a divendres hi va haver una onada de robatoris en casetes de reg de diversos municipis del Segrià. Així ho ha denunciat l’organització sindical JARC que apunta que els lladres van rebentar les portes d’entre 40 i 50 de casetes en finques agrícoles dels termes de Montoliu de Lleida, Albatàrrec, Sunyer i Alfés. Els Mossos d’Esquadra han confirmat que han rebut 6 denuncies relacionades amb aquests robatoris. Segons Joan Ramon Guiu, del sindicat, els lladres es van endur, entre d’altres, programadors de reg valorats entre 2.000 i 3.000 euros cadascun, plaques solars que tenen un cost d’entre 100 i 150 euros i bateries que valen entre 50 i 60 euros. Guiu ha assenyalat que l’afectació es concentra a les finques on es rega des de fa 7 o 8 anys amb el sistema del Segarra-Garrigues.

    Joan Ramon Guiu ha lamentat que un any més els agricultors són víctimes de robatoris de material que tenen a les finques i ha assegurat que si fa dos anys els van prendre els aspersors enguany els lladres s’han decantat per rebentar les casetes de reg i agafar tot el que hi ha de valor. Un material que pot arribar fins als 5.000 euros de valor en funció del tipus de cultiu que hi ha a la finca.

    JARC denuncia que els lladres van actuar amb ”total llibertat” entre les onze de la nit de dijous i les quatre o les cinc de la matinada de divendres. Les casetes de reg tenen portes de xapa ”tipus sandwich” que fàcilment es poden rebentar amb una palanca o fins i tot una puntada. Segons Guiu, una veïna va veure uns suposats lladres a Montoliu de Lleida a primera hora de la nit i després els pagesos creuen que es van anar desplaçant cap a Albatàrrec, Sunyer, Alfés, Sarroca de Lleida i Torres de Segre, és a dir, tota la zona que des de fa 7 o 8 anys té implantada el nou sistema de reg del Segarra-Garrigues.

    Els Mossos d’Esquadra han rebut fins al moment 6 denuncies relacionades amb aquests robatoris. En aquest sentit recorden que cal que els agricultors registrin les denuncies si creuen que han estat objecte d’un robatori per tal que així pugui constar en la pertinent investigació policial.