Puigdemont avisa Rajoy: “Prohibir les urnes seria un cop d’estat”

    El cap de l'executiu replica al cap de l'executiu espanyol que un referèndum no es pot considerar com una estafa

     El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha llençat un missatge d’advertiment aquest dilluns a la tarda al cap de l’executiu espanyol, Mariano Rajoy. “Un referèndum no pot ser mai qualificat d’estafa, sinó al contrari; l’estafa seria impedir la seva celebració. Amb les urnes mai no es fa un cop d’estat; al contrari. Un cop d’estat seria prohibir-les”, ha assegurat just la setmana que es preveu l’aprovació de la llei del Referèndum i de la convocatòria de l’1-O. Puigdemont ho ha dit després que el Premi Nobel de la Pau 2015, Ahmed Galai, llegís el manifest ‘Let Catalans Vote’. Puigdemont ha insistit que el referèndum es durà a terme “amb totes les garanties” i que el resultat serà vinculant. “Qualsevol intent d’impedir-lo per la via judicial o políticament està destinat al fracàs perquè la democràcia és imparable”, ha resolt Puigdemont des de la Sala Torres Garcia de la Generalitat.
    El cap de l’executiu català ha assegurat també que Catalunya ha defensat “sempre les seves reivindicacions de forma pacífica i democràtica”. Creu, així, que el suport d’una cinquantena de personalitats internacionals al manifest ‘Let Catalans Vote’ “avala aquest trajectòria”. “Ho tornarem a dir les properes setmanes: en democràcia els problemes es resolen votant en unes eleccions o en referèndum”, ha insistit Puigdemont.

    En aquest context ha afegit que el vot és “la millor eina” d’un país per expressar l’opinió: “per canviar les coses o deixar-les com estan”. “Les dues opcions són legítimes; per això el Govern convocarà i celebrarem l’1-O un referèndum”, ha especificat Puigdemont.